Џумхур: Више не губим од слабијих од себе!

"Циљ за ову годину је да уђем међу првих 50 на свијету. Кренуо сам добро и играм добро. Након Дејвис Купа долази сезона шљаке и надам се да ћу наставити су истом ритму", рекао је Дамир Џумхур.

Тенис 01.04.2017 | 20:45
Џумхур: Више не губим од слабијих од себе!
Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур, који тренутно заузима 66. мјесто на АТП листи, што му је ранкинг каријере, након веома добрих наступа у Дубаију и на америчкој турнеји, прије свега на мастерс турнирима у Индиан Велсу и Мајамију вратио се у Сарајево због лакше повреде леђа.

Истакао је да је током ове године показао да је дошао ниво на којем не губи од играча који су лошије рангирани од њега.

"У протекла два мјесеца био сам на турнеји која је кренула од Мемпхиса гдје сам забиљежио прву побједу на АТП-у ове године која ми је дала доста самопоуздања. Дошао сам до четвртфинала, што ми је омогућило да постигнем добре резултате. Услиједила је побједа каријере против Станисласа Вавринкеу Дубаију, што ми је и донијело ранкинг каријере. Резултати ове године дефинитивно су најбољи у односу на претходне. Још увијек нисам изгубио од лошије рангираног играча од мене, а они које сам добијао углавном су били бољи од мене. Дошао сам на ниво на којем не губим од лошијих од мене и показао сам да се могу носити с најбољима на свијету", казао је  Џумхур, те додао:

"Циљ за ову годину је да уђем међу првих 50 на свијету. Кренуо сам добро и играм добро. Након Давис Цупа долази сезона шљаке и надам се да ћу наставити су истом ритму. Мислим да ћу правити довољно добре резултате који ће ме приближити пласману међу првих 50 на свијету."

Џумхура с репрезентацијом БиХ од 6. до 8. априла у Зеници очекује дуел Дејвис Купа за улазак у плеј-оф Свјетске групе, што би био највећи успјех у историји бх. тениса.

"Свакако историјски меч за нас против Холандије. Ријеч је о репрезентацији која има доста добар тим, али их можемо побиједити. Робин Хаасе је њихов први играч против којег имам позитиван скор и надам се да ћу тако наставити. Други њихов играч се још увијек не зна, али ту ћемо вјероватно имати предност и ту требамо тражити два бода. Имају одличан дубл и ту ће бити јако тешко доћи до поена. Не рачунамо на тај бод. Мислим да до побједе Мирза Башић и ја можемо против Хааса и њиховог другог играча. Желимо у плаy-офф за Свјетску групу, те тако отићи корак даље и све изненадити",закључио је Џумхур.

Дамиров отац и тренер Нерфид истакао је да је јако задовољан досадашњим наступима сина, али је додао и да би они били бољи да га посљедњих мјесец и по није мучила повреда леђа.

"Задовољан сам постигнутим резултатима током ове године, а посебно играма и резултатима на америчкој турнеји. Дамир је врло скромна особа и неке своје лоше резултате неће да оправда стварним разлозима. Били би резултати бољи да није имао повреду која га је задњих мјесец и по мучила. Зато се и раније вратио у Сарајево да би обавио здравствене прегледе леђа. Ништа није алармантно и може наставити с редовним тренинзима и играњем у форми, коју је подигао захваљујући добром и преданом раду",казао је старији Џумхур.

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар