Шарапова нема пријатељица, не дружи се ни са ким!

Док чекамо повратак Рускиње на WТА тур, напади на њу све су чешћи и жешћи.

Тенис 01.04.2017 | 19:15
Шарапова нема пријатељица, не дружи се ни са ким!
Повратак Марије Шарапове профи тенису после одслужене казне због допинга изазвао је бројне опречне коментаре, а међу онима који су сматрали да руска спортисткиња не би требало да има повластице у виду "вајлд кардова" нашло се неколико познатих тенисера и тенисерки.

Најдаље је отишла Чехиња Барбора Стрицова, која је жестоко критиковала Шарапову.

Шарапова ће учествивати на турниру у Штутгарту који почиње исте недеље када њој истиче суспензија због допинга. Њој суспензија истиче 26. априла, а турнир у Штутгарту почиње 24. априла.

Стрицова за мало да дигне руке од тениса када је фебруара 2013. године зарадила шестомесечну суспензију. Она је била позитивна на забрањен стимуланс сибутрамин, који је несвесно унела користећи препарат за мршављење.

Одслужила је суспензију и вратила се на терен, али, како је навела, није је дочекао црвени тепих.

"Мислим да није у реду. Када урадиш нешто овако, онда треба да будеш кажњен. Али, она је Марија и шта можете да урадите? Шокирана сам свиме што се дешава око турнира у Штутгарту", рекла је Стрицова за Дејли мејл.

"За њу се ништа није променило. Она може да учествује на свим турнирима као и ја. Немам ништа против ње. Ако будем играла против ње, припремаћу се као и за било који други меч. Смета ми то што она може да игра у среду, а већина нас долази после Фед купа и играћемо у уторак. Није то ништа против ње, али је то по мени против правила", додала је Чехиња.

Шарапова никада није крила чињеницу да има мало пријатеља међу тенисеркама, а Стрицова сматра да их нема уопште. Скор између њих две је 2:1 за Рускињу.

"Нисам њена пријатељица, мислим да нико није њен пријатељ на туру. Она нема пријатеља, она никад ни са ким не разговара", рекла је Стрицова.

Као бивша гренд слем шампионка и победница завршног WТА турнира, Шарапова има право да тражи и добије неограничен број специјалних позивница, укључујући и турнир у Штутгарту. У складу са WТА и правилима антидопинг програма, Рускиња може да учествује на турниру у недељи када јој истиче суспензија, под условом да први меч игра на дан или дан након што добије право да се врати на терен.

Прво коло турнира у Штутгарту се обично игра три дана, тако да некада најбоља тенисерка света има право да заигра 26. априла.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар