Како (не)раде тужилаштва Српске?

Народна скупштина је упозната са Извјештајем о раду тужилаштава Републике Српске за прошлу годину. Извјештај је изазвао доста полемике.

Република Српска 30.03.2017 | 19:48
Како (не)раде тужилаштва Српске?
Замјеник главног тужиоца Републике Српске Миодраг Бајић поручио је да су тужилаштва независна у одлучивању и да ће таква остати. У завршној ријечи, након расправе о Извјештају о раду тужилаштава Српске за прошлу годину, Бајић је рекао да тужилаштва раде у складу са Уставом и законом.

Извјештај је збир разних статистичких података на основу којих се не може видјети да тужилаштва у одређене афере једноставно нису улазила, каже Вукота Говедарица.

Постоји много озбиљних ствари које указују на корупцију и криминал у Републици Српској, али многе афере нису доживјеле епилог, кажу у ПДП-у.

Чак и владајући од тужилаца очекују изјашњење о наводима опозиције, што је Радован Вишковић затражио од Бајића.

Наставак скупштинске сједнице заказан је за уторак, 4. април, у 15 часова.

(БН телевизија)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Упозорење

30.03.2017 17:57

Директор Путева РС Нешић и фирма Лагер Посушје спремили испоруку машина за путаре, уз провизију. Ко неће, нема пара од Путева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

31.03.2017 06:39

Па и судство и тузиластву је у криминалној хоботници, и бит це заједно са властима до задње марке коју могу покрасти. Дно дна од дрзаве.

Name

Ослобађајућа

31.03.2017 09:27

Овај идиот Бајић заједно са Миланом Тегелтијом и судијом Спасаном Келеманом ослободи Додика на основном суду у Бањалуци прије дванаест година. Узели паре и заташкали Додиков криминал и снимљене разговоре на којима Додик најцрње вријеђа РС и њене грађане. Пред новца који им је донио Новак Кондић,у врећама,добили су функције. Идиоти напредују на функцијама како би што боље могли штитити Милорада Додика и његову пљачку.

Name

ре упозорење

31.03.2017 09:38

То они путеви и онај Нешић што их Славица Матијаш ослободи одговорности? Славица Матијаш је тузилац која је водила истрагу против путева РС а по налогу Додика,кад су директор и компанија платити Додику у кешу истрага се затвара и они се ослобађају. Промискуитетна Славица Матијаш све ради за лову и по налогу Милорада Додика,држава гдје је Славица Матијаш тужилац је дно дна,баруштина,содома..

Name

поражавајуце

31.03.2017 10:24

Јадно је да чувари,законски чувари,организованог криминала на челу са Додиком причају да нема доказа итд.. Дрипци као овај Бајић,М. Тегелтија,С. Келеман,Шврака,Лепир и други који су упетљани у криминал Милорада Додика имају храбрости изаћи пред новинаре и причати овакве небулозе. Овог дрипца Бајица заједно са Келеманом и Тегелтијом треба смјестити у затвор 20 година најмање а не давати накарадама медијски простор!

Name

Цица

31.03.2017 10:55

А осудисе Глигорица за несто сто није узео себи и сто се и данас нормално ради у Влади. Зато је награда тузиоцу из тог процеса Митровицу мјесто сефа у Приједору.

Name

ОСНОВНИ СУД БАЊАЛУКА

31.03.2017 12:12

Џукеле имају Основни Суд у Бањалуци који служи,искљуциво,за осуђивање противника Додикових недијела и ослобађање криминалаца који припадају Додиковој хоботници. Ста она искомплексирани Милекић може да ради,луд човјек?

Name

Чика Аријев Рецепт

31.03.2017 12:32

Ари Ливне,лудак којег ни Бог неће а узима га Милорад Додик. Додик га узма себи за савјетника због Ариеви веза са криминалом и Мартином Шлафом. Ари Ливне који јавно велича дјела Јосифа Стаљина да буде савјетник предсједника је поражавајуће. Додик и луђаци као Додик покушавају да спроведу диктатуру о којој прича Ливне,а то се види по правосуђу. Преузели су правосуђе постављањем ових дрипаца на највише правосудне функције,као код Стаљина,судови служе за лажне процесе у име народа,само Додик нема гулаге али наце чика Ари и за то рјешење. Ако узму и следеће четири године,преко руса као и ове скоро четири што су сјебали,поцеце убијати као за вријеме стаљина,а за то вријеме ће ђутурум Ари водати новинарке да га масирају по гениталијама.

Name

Основни Суд

31.03.2017 12:50

На основи Суд у бањалуци треба под хитно доћи контрола или нека ревизија пресуда и поступака који се воде па да виде да се овај суд одродио од државе. Раде дјеца бивших судија,право породични предузеће,дјеца која немају везе са правом и правдом. Школе су набацили код Витомира Поповића од родитеља,бивсих судија,препорука и онда под контролу Спасана Келемана. Дјеца као таква,ограницени способности а на мјестима судија,слијепо слушају одлуке Спасана Келемана а који је абанзовао кад је ослободио Милорада Додика. Спасан Келеман добија директиве од Додика,кога треба а кога не треба осудити,и преко ове дјеце судија извршава милетове задаће.

Name

блаф

30.03.2017 18:06

Ај погодите одакле је Бајиц..И сви сто раде у суду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2017 18:56

Србац сигурно?

Name

Никола

31.03.2017 06:50

Србацка банда лопова Милорада Додика.

Name

Беззакоње

30.03.2017 18:47

Ми зивимо у средњем вијеку.Јадно дакле.Каква је то земља у којој тузиоци зову политицаре да би добили зелено свјетло да тузе некога.Е то везе нема ни са цим а нити са нормалном дрзавом.Госпон демагог из СНСД помиње Ристу Југовица да би спустио СДС.Па тај ванпаметни би морао знати да је посао Додика био да ријеси Југовица и да не дозволи да се Југовиц понови.И ниста од тога није урадио.Страва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гробар

30.03.2017 20:44

Овакве судове треба укинути. Судове који стите сустемтску пљацку и мафијаску дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

31.03.2017 05:36

Не треба укинути судове вец Специјално тузиластво које је и основано од политицара да стити и затаскава криминал. Све специјалне тузиоце оставити без посла, претрести и остала тузиластва, посебно сефове, посмјењивати неспособне и корумпиране. Бирати их на мандат од цетири године а не дозивотно...Али мора се кренути од Високог судског и тузилацког вијеца, и његовог предсједника Тегелтије, које је кљуц проблема. Наравно, претрести и судове и њихове дозивотне предсједнике којима овакво стање одговара само да обнове мандат.

Name

Свјетионицар

31.03.2017 05:54

Ма докле висе да полтрони политицара и бараба који доносе криминалне законе спроводе те исте криминалне законе на стету најугрозенијих. Ти лицемјери нису заслузили ни дио својих плата. Оно сто они раде није ни "рад у покусају" вец месетарење уз помоц своје моци и утицаја. Лици много на некрофилију. Мислим да нама не требају лицемјери и тумаци "политицких закона". Нама требају прије свега људи који неце постовати овакве неправедне законе , као сто је закон који исељава србина из куце коју је добио трампом прије 25 година . Дрзава га довела у заблуду да це да га брани од непријатеља , а овамо га за ситни интерес пуста низ воду ко фекалију. Јесу ли то закони , Ако јесу мени не требају . ХОЦУ ПРАВДУ . А правда ово није . Зато: ПРУЗАЈТЕ ОТПОР СИСТЕМУ НА СВАКОМ КОРАКУ, ПОКАЗИТЕ ГРАДЈАНСКУ НЕПОСЛУСНОСТ. ПА АКО НАС И ТАДА НЕ БУДУ СЛУСАЛИ ИМАМО ПРАВО ДА ПРЕУЗМЕМО ВЛАСТ НА БИЛО КОЈИ НАЦИН ПА И ПОБУНОМ ПРОТИВ ТАКО БЕЗОБЗИРНЕ ВЛАСТИ. ОНИ НАС УГРОЗАВАЈУ. свјетионицар@тутанота.цом Зато :

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

31.03.2017 06:52

Живимо људи у држави гдје тужиоц не смије изаћи пред свједоке и узети информацију. У комунизму је био велики утицај на тужиоце, али веома мањи утицај био је на судије. Оно што прође тужиоца, суд је донио своју одлуку, па скоро без политичког утицаја. Осим код суђења рецимо Дражи и сличних суђења, а гдје се хтјела показати народу као "правда" и снага државе. Ми сада имамо да се утиче и на судије у свим поступциам, тако да ништа праведно буквално неможе проћи. Чак се утиче и на управнике затвора и тамо, ако неки криминалац ипак доспије, буде договор гдје он живи боље него сви други људи, осим лопова на власти и око власти, као што су и они. Рецимо пресуда Босићу против Додика, судија је морао након што је донио одлуку да је Додик неурачунљив. Судија је морао обавијестит надлежне и тако написати у пресуди, да се особа која је неурачунљива подвргне лијечењу у предвиђеној установи. Мене је стид тога судије и што живим у држави гдје је све овако накарадно. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ