Хезоња "одјавио" Хрвате пред Евробаскет!

Репрезентативац Хрватске Марио Хезоња у изјави за "Трендбаскет" објавио је да се највероватније неће одазвати позиву Александра Петровића за предстојеће ЕП.

Кошарка 01.04.2017 | 08:45
Хезоња "одјавио" Хрвате пред Евробаскет!
Кошаркаш Орландо Меџика отказао је наступ за национални тим јер жели да тренира у Орланду како би поправио своју игру у нападу.

На питање новинара да ли планира да се придружи репрезентацији Хрватске овога лета, Хезоња је одговорио:

“Мислим да не. Очекује ме напорно лето са клубом и доста тренинга. Не желим сада о томе да разговарам, али мислим да се то неће догодити. Морам да радим на офанзивној игри и да делиће организујем у једну целину“, рекао је рекао је НБА кошаркаш.

Хезоња је на Олимпијским играма у Рију просечно бележио девет поена уз 3.3 скока по утакмици и свакако да ће то бити разочаравајућа вест за селектора Петровића.

Хрватски кошаркаши са великим амбицијама дочекују Европско првенство овог лета, након што су прошле године успели да стигну до четвртфинала Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Селектор Александар Петровић већ склапа коцкице тима, али му је вест из САД озбиљно пореметила планове.

Он је недавно боравио "преко баре", где се састао са хрватским играчима који наступају у НБА лиги, а након разговора са њима био је врло оптимистичан.

Ипак, Марио Хезоња решио је да током предстојећег лета приоритет да неким другим стварима уместо Еуробаскету.

Млади ас Орланда изјавио је да неће играти за репрезентацију Хрватске.

"Мислим да нећу играти за национални тим овог лета. Имаћу дуго лето са Орландом: тренинге и остало. Не желим о томе сада да причам, али не верујем да ћу играти на Еуробаскету", поручио је Хезоња за сајт Трендбаскет после меча Орланда и Торонта.

Хезоња (22) је претходна три лета био члан националног тима. Дебитовао је за сениорску репрезентацију 2014. на Светском првенству, годину дана касније помогао је "коцкастима" да на Европском шампионату стигну до осмине финала, а 2016. у Рију просечно је бележио девет поена и 3,3 скока по мечу.

Ове сезоне у дресу Орландо Меџика проводи по 14 минута у просеку на терену и по утакмици бележи 4,6 поена и 2,2 скока.

Хезоња, који је пре одласка у НБА 2015. године играо за Барселону, изабран је на драфту 2012. године од стране Меџика као пети пик прве рунде. То је била најбоља позиција неког хрватског играча на НБА драфту до прошле године, када га је претекао Драган Бендер, кога је Финикс одабрао као четвртог у првом кругу.

Хрватска на Еуробаскету наступа у групи Ц у Клужу са Шпанијом, Црном Гором, Чешком, Румунијом и Мађарском.

Еуробаскет 2017 играће се од 31. августа до 17. септембра у четири државе - Турској, Финској, Румунији и Израелу.

Репрезентација Хрватске налази се у групи Ц Европског првенства заједно с Румунијом, Мађарском, Шпанијом и Црном Гором.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар