Боутрајт: Тешко је играти у Србији!

Водећи стрелац Цедевите Рајан Боутрајт оценио је да ће публика подржати тим у одлучујућем мечу полуфинала плеј-офа кошаркашке Јадранске лиге против Партизана.  Боутрајт зове публику: Да им узвратимо! Најбољи стрелац у тиму Цедевите очекује од Загрепчана да дају екипи додатни импулс у "мајсторици" против Партизана.

Кошарка 01.04.2017 | 10:45
Боутрајт: Тешко је играти у Србији!
Рајан Боутрајт прошле суботе је могао да буде херој Цедевитиног пласмана у финале плеј-офа АБА лиге, али је Вил Хечер у завршници реванш меча у дворани "Александар Николић" два пута узвратио на његове сјајне кошеве.

Партизан је славио резултатом 74:73 и изједначио на 1:1 у полуфиналној плеј-оф серији АБА лиге. Утакмица одлуке заказана је за недељу од 19.00 у Дому спортова у Загребу.

"Узбуђен сам због 'мајсторице'. Напорно смо радили целе сезоне и мислим да ће људи из Загреба доћи на утакмицу, да нам дају своју енергију", рекао је Боутрајт, а преноси сајт АБА лиге.

На домаћим утакмицама Цедевите никада није била узаврела атмосфера као у Београду, али црно-бели ипак традиционално лоше пролазе на том гостовању.

"Било је тешко играти у Србији и утакмица у Београду је била тешка. На нама је да искористимо предност домаћег терена, за коју смо се борили током читавог такмичења. Само нека људи дођу и подрже нас. У Београду су се побринули да нама буде тешко да играмо, сада желим да им узвратимо".

Упитан шта Цедевита мора да уради да би добила утакмицу и пласирала се у финале, освајач НЦАА титуле са Конектикат Хаскисима рекао је да морају да "доминирају".

"Морамо да играмо одбрану, морамо да скачемо, морамо да трчимо. Морамо да изађемо на терен агресивни и да их нападнемо их из свих углова".

Рајан Боутрајт је у три овосезонска меча против Партизана (први је пропустио јер тада још није био у клубу) постизао у просеку 19 поена, уз шут за три поена 9/18, или 50 одсто.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар