Делимустафић незаконито пуштен?

Одлука Кантоналног суда у Сарајеву да пусти на слободу Алију Делимустафића ухапшеног и осумњиченог у акцији "Правда" због наводних незаконитих радњи с некретнинама, је незаконита, тврде у Тужилаштву кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 30.03.2017 | 15:25
Делимустафић незаконито пуштен?
Након што је Кантонални суд у Сарајеву донио одлуку да се Делимустафић пусти на слободу, из кантоналног Тужилаштва су најавили да ће уложити жалбу и поново доказати да је Суд донио незакониту одлуку.

"Рјешење Кантоналног суда у Сарајеву о укидању притвора Тужилаштво Кантона Сарајево је запримило након радног времена, а што није први пут. Да је Алија Делимустафић пуштен на слободу сазнали смо из медија", рекла је портпарол Тужилаштва Азра Бавчић.

Делимустафићев адвокат Сенад Пизовић јуче је рекао да су осим Делимустафића, на слободу пуштене и Суада Хаџић и Лејла Церић.

Кантонални суд поступио је по рјешењу Врховног суда Федерације БиХ.

Делимустафић је ухапшен у новембру 2015. године у Источном Сарајеву у акцији Тужилаштва Кантона Сарајево под кодним називом "Правда".

У оквиру овог предмета он је означен као вођа организоване криминалне групе која је незаконито књижила и вршила купопродају некретнина на подручју Кантона Сарајево.

Алија Делимустафић, који је некадашњи министар унутрашњих послова бивше Републике БиХ, други пут је ухапшен је по међународној потјерници 21. децембра прошле године у Хрватској. Он је 5. јануара предат властима Федерације БиХ.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Суд

30.03.2017 13:28

Ниједан Бошњак у БиХ и шире не смије бити ухапшен или држан у притвору, а да не говоримо о затвору по било ком основу. Само се закони могу примјењивати на Србе и Хрвате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сики рики

30.03.2017 19:40

Па хапсите оног ко је донио или наредио да се пусти.....

ОДГОВОРИТЕ