Анализа: Неће их Конте, а неће ни Симеоне...!

Интер улази у нову сезону без тренерске звезде и са четири појачања! Снови су једно, реалност нешто друго.

Фудбал 01.04.2017 | 10:00
Анализа: Неће их Конте, а неће ни Симеоне...!
Кинески Сунинг има амбициозне планове како да Интер врати у сам врх италијанског, потом и европског фудбала, али жеље су једно, а реалност нешто сасвим друго. Кинеским газдама на челу Интера се неће остварити преамбициозни планови о довођењу тренерске звезде која ће Интеру вратити стари сјај.

Како пише данашњи Коријере дело спорт, Интер ће у следећу сезону ући са актуелним тренером Стефаном Пиолијем. Он је дошао јесенас да гаси пожар који је изазвао Франк деБур и од тада је направио добар посао с обзиром на стање које је затекао у екипи. Иако је тада потписао уговор до лета 2018. године, претпостављало се да ће га Интер задржати до краја сезоне као привремено решење, а онда му галантно исплатити другу годину из уговора како би на његово место довео неко веће име.

Интерови снови су били Антонио Конте и Дијего Симеоне. Али то није реално... Осим у случају да Конте направи неки дар-мар у Челсију због трансфер политике и напусти клуб што је мало вероватно. Симеоне је већ најавио да остаје у Атлетику. Интерови снови су кратко трајали.

Тако су у миланском клубу решили га прогутају кнедлу и наставе даље са Пиолијем. Он је до сада оставио добар утисак и стекао неки кредит захваљујући коме ће добити шансу и наредне сезоне. Наравно, ако избори пласман у Европу.

Са решеним питањем тренера, Интер са Пиолијем већ ради и на плановима за летњу фудбалску пијацу. Очекују се доласци четворице играча, а то су имена која су се претходних недеља помињала по италијанским медијима.

Сигурно долази један штопер, а Неразури ће бирати између Де Фраја из Лација и Маноласа из Роме. Тренутно су веће шансе да Холанђанин појача последњу линију. Очекује се долазак левог бека и то ће највероватније бити Рикардо Родригез из Волфзбурга за којег ће Интер платити клаузулу, а алтернативе су Гулам из Наполија и Вендел из Леверкузена.

Доћи ће се и појачање у везном реду, али његово име засад највећа непознаница. Интеров сан је Верати, али то је мало реална опција. Вероватно ће стићи нека јефтинија варијанта. На крају, Интер планира довођење офанзивца. Најближи је Доменико Берарди с обзиром да је Бернардески договорио нови угровор у Фиренци. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар