Мостарка о којој бруји Аустралија

Вјенчање аутралског мултимилионера Невиллеа Црицхтона (71) и Нади Хасандедић (37), успјешне манекенке поријеклом из БиХ, већ је проглашено свадбом године у Аустралији. Портал Цоолстyле објавио је текст у којем открива појединости из живота Нади Хасандедић, који преносимо

Свијет 30.03.2017 | 07:31
Мостарка о којој бруји Аустралија
Посљедњих дана бројни свјетски медији пишу о вјенчању од милион долара, колико ће коштати гламурозна прослава у Великој дворани универзитета у Сyднеyу. О Невиллеу Црицхтону, који је од своје изабранице старији 34 године, мање-више све је познато.

Невилле се обогатио продајом луксузних аутомобила, а главни је увозник и дистрибутер Феррарија за Аустралију. Његово богатство се процјењује на 400 милиона долара и важи за једног од најбогатијих људи у тој земљи.

С друге стране, о Нади Хасандедић готово да се ништа и не зна. Како смо сазнали у разговору са становницима града на Неретви, она је кћерка Мугдима Хасандедића Мугде, легендарног Мостарца, који је давне 1957. отишао у Аустралију.



Тамо је покренуо успјешан бизнис и врло брзо стекао велико богатство које је годинама дијелио са својим суграђанима. Сви наши саговорници имали су само ријечи хвале о Мугди и његовим дјелима о којима се још прича у Мостару.

– Лично сам га познавао и ријеч је о једном великом човјеку и хуманисти. Он је вјероватно први Мостарац који је отишао у Аустралију и за наше прилике прилично се обогатио. Био је прави господин и људина. Свима је помагао, али никада се тиме није хвалио. Многим Мостарцима је помогао да оду у Аустралију, а и тамо им је помагао да нађу посао и давао новце док се не снађу. Мугда је имао велико срце и лијепо би било да је више таквих људи. Он је имао и своје бродове, а једним од њих капетан пловидбе био је Мостарац Есад Јукло – каже за Цоолстyле Емир Балић, легендарни скакач с мостарског Старог моста.



И Хамдија Јахић, бивши градоначелник Мостара, истиче да је Хасандедић био изузетно везан за град на Неретви. 

– На неки начин смисао његовог живота био је да помаже другима. Тешко је наћи неког у Мостару који ће о Мугди рећи нешто лоше. Сви се радо сјећамо овог имућног човјека – каже Јахић.

Више детаља о Нади Хасандедић рекао нам је њен комшија из улице Боре Радана, која се налази недалеко од парка Алексе Шантића. Он нас је замолио да не објављујемо његово име и презиме, али нам је открио неколико занимљивих детаља.



– На почетку ћу открити да је њено право име Надина. Колико се сјећам, породица Хасандедић се у Мостар вратила након рата, гдје су срушили стару породичну кућу и направили много већу у којој и данас живи Сенада Хасандедић, супруга рахметли Мугдима Хасандедића Мугде који је умро мјесец након што је направио нови дом за своју породицу. Поред Нади, са Сенадом је имао кћерке Јасмину и Сању, а колико знам прије Сенаде имао је још један брак у којем је добио два сина. С њима су у добрим односима и Нади и њене сестре. У Мостару је прошле године био и аустралски милионер Невилле Цригхтон који је био одушевљен љепотама града на Неретви. Тада је закупио ВИП ложу да би са Нади и пријатељима могао уживати у скоковима са Старог моста. Недавно су уручене и позивнице родбини за вјенчање, а Сенада је јучер отишла у Аустралију да помогне кћерци око организације велике прославе – рекао је наш извор.

Наши саговорници открили су нам још неколико прича о њеном оцу који је с разлогом сматран легендом Мостара. Према једној причи, када је долазио из Аустралије у Америку, враћао се са коферима пара тако да су га аеродрому редовно чекали људи у које је имао велико повјерење и новац су носили у банку. Друга прича која кружи међу старијим навијачима Вележа говори да је Мугда својевремено редовно богато награђивао све играче који су постизали голове за “Рођене”.

Иначе, и Суад Хасандедић, министар грађења и просторног уређења Херцеговачко-неретванског кантона, је први рођак будуће супруге аустралског милионера.

(СБ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

075

30.03.2017 05:52

" Љубав " се види исто као и код Меланије !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хамис

30.03.2017 05:56

Супер сте пар ,изузетно нам је драго да се сирота скрасила слуцајно поред милионера .А године?Ма љубав не бира године "супер декица".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

30.03.2017 06:45

А она сто је вола оног пајаца из формуле 1 то је била љубав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вд

30.03.2017 06:47

Ево на првој слики гурно јој прст медју ноге знаци бице блајвања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ух

30.03.2017 07:01

хоце је цовјек дерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

30.03.2017 07:03

Она је своју љубавну справу фино уновчила , а он сад нека се најављује кад кући долази .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

30.03.2017 07:19

Можда цркне дјед послије прве брачне ноћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

30.03.2017 07:19

Сто би Херцеговци рекли:"е мој Невиле ко ли ће теби кревет намјештат'!?А Надица ће за коју години бити богата и слободна,а онда ето Мостарца..Херцеговачка посла!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштено

30.03.2017 07:39

Љубав је чудо, а о сеxсу Наде и Невилла да се неприча.Та није се због новца удала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомора

30.03.2017 07:53

Љибомора је неизљечива болеста, а брига о туђем послу је одраз урођене депресије. Лијепо је што уз помоћ интернета можете подијелити ваше глупе коментаре са остатком свијета...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брицо

30.03.2017 16:13

Свака цас,подрзавам мисљење...

Name

М

31.03.2017 06:25

Заиста не примјетих да ико иста прича или да новине пишу било шта о овом вјенцању.А у Аустралији најбогатија особа је жена,која је власник рудника,затим власник казина Стар итд,за Несвила не знам на којем је мјесту,али није свакако медју првих десет.

ОДГОВОРИТЕ