Видео - Милосављевић: Добро памтим све - и Цедевиту 2013. и титулу у Лакташима...!

Некадашњи капитен Партизана у разговору за наш портал прича и о томе колико је задовољан партијама у дресу берлинске Албе, титули најбољег тројкаша Еврокупа и где би могао да настави каријеру када му на лето истекне уговор.

Кошарка 31.03.2017 | 22:20
Видео - Милосављевић: Добро памтим све - и Цедевиту 2013. и титулу у Лакташима...!
Кошаркаши Партизана, откад играју у Јадранској лиги, само једном су савладали Цедевиту у Загребу. Било је то у пролеће 2013. године, црно-бели су славили са 77:76 кошем капитенаДрагана Милосављевића, то је била победа која им је отворила врата пласмана на Фајнал фор у Лакташима где су касније освојили титулу првака.

Љубимац навијача црно-белих у разговору за МОЗЗАРТ Спорт присетио се те утакмице, али је причао и о томе колико стиже да прати црно-беле ове сезоне, како је задовољан партијама у дресу берлинске Албе, титули најбољег тројкаша Еврокупа и где би могао да настави каријеру када му на лето истекне уговор са овим клубом.

“Кад се само сетим те утакмице са Цедевитом у Загребу. Исто нам је била важна, односно одлучујућа за плеј-оф. Сећам се, тад баш није био мој дан, нисам дао ниједан кош, све до нашег последњег напада на утакмици. Била је то значајна победа, после смо освојили Јадранску лигу. Надам се да ће Партизан у недељу опет да тријумфује“, рекао јеМилосављевић за МОЗЗАРТ Спорт.

Некадашњи вођа црно-белих, који је из Београда отишао у лето 2015. године, каже да му је драго што Партизан, упркос свим проблемима успева да се носи са конкуренцијом.

“Кад год стигнем одгледам мечеве Партизана, а ако не успем, онда испратим кроз вести. Заиста је невероватно колико су имали проблема са тровањем играча и тренера, па повредама... Али, све у свему, за сада Партизан има добру сезону, 1:1 против Цедевите у полуфиналу. И добру шансу у Загребу да уђе у финале које сви прижељкујемо. У сваком случају, надам се да ће Партизан до краја имати успешну сезону и стати на ноге у потпуности.“

Иначе, ситуација са повредама у Алби је ове сезоне слична као у Партизану, алиМилосављевић верује да би берлински клуб могао да направи изненађење у доигравању.

“Задовољан сам својим партијама ове сезоне, мада као екипа играмо баш променљиво. Нон-стоп нас муче повреде. Играмо скоро целу сезону без плејмејкера. Не сећам се да сам некад био у екипи која је имала оволико повреда током једне сезоне.“

Алби очигледно и прија улога екипе која из сенке може да направи неки успех.

“Улм, Бамберг и Бајерн се квалитетом издвајају од осталих. Ипак, надам се да ће нам се у финишу сезоне вратити сви повређени играч. Можда нам се намести да у првом колу играмо са Бајројт, а после чак мислим да би нам и одговарао Улм, без обзира на њихове сјајне партије ове сезоне“

Иако ове сезоне Алба није успела да прође у плеј-оф Еврокупа, Милосављевић има разлога за задовољство јер је по проценту шута  најбољи тројкаш у том такмичењу ове сезоне.

“Нисам ни знао какви су ми проценти шута ове сезоне. Добро, доста радим на томе ове сезоне и ето, исплатило се. Никад нисам овако шутирао. Мада, ваљда сам и старији па је то нормално. Шут долази у главу.“

Шпански медији недавно су објавили да је Уникаха из Малаге озбиљно кренула у “напад“ на Милосављевића којем на лето истиче уговор са Албом. Занимало нас је да ли је почео да учи шпански?

“Не, што? (хаха)... Начуо сам нешто, али стварно у овом тренутку желим да завршим успешно сезону. Мислим да би ме сада и пореметило да се бавим оваквим причама. Мада, прија интересовање. Волео бих да заиграм у АЦБ лиги, то је најбоље првенство у Европи.“

Поред тога што прати Партизан, интересовало нас је да ли стиже да испрати и Евролигу.

“Колико стигнем, пратим и Евролигу. Нови систем доста исцрпљује све екипе и то је сада почело да узима данак. Црвена звезда стварно има сјајну сезону, драго ми је што су главни ноциоце игре домаћи играчи, уз неколико странаца.“

Бивши капитен Партизана пре две године је био у репрезентацији Србије на Европском првенству, али не и прошлег године на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

“Баш немам среће са репрезентацијом. Кад год је нешто било, ја сам имао проблема са повредама. Наравно да ћу увек да се одазовем позиву, али све зависи од селектора“, закључио је Милосављевић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар