Украјина остаје без Евровизије?

"Такво понашање је апсолутно неприхватљиво. Дубоко жалим зато што се 'Евровизија' користи за политичке игре", рекла је Делтенре у интервјуу за швајцарски лист "Блик", преноси Спутњик.

Свијет 29.03.2017 | 21:05
Украјина остаје без Евровизије?
Она је нагласила да то такмичење није за "хушкање људи једних против других" и запретила да ће увести санкције Украјини.

Председница ЕБУ је рекла је да тренутно води разговоре са председником Украјине Петром Порошенком и премијером Владимиром Гројсманом како би се пронашло "мирно решење" за актуелни проблем.

Ове године Русију би на "Евровизији" требало да представља Јулија Самојлова са песмом "Фламе Ис Бурнинг", али јој је украјинска служба безбедности забранила улазак у земљу на три године због њених наступа на Криму.

Украјинске власти изразиле су спремност да прихвате представника Русије на 62. такмичењу за Песму Евровизије у Кијеву у мају, у случају да актуелну представницу Јулију Самојлову замени други такмичар, који нема проблема са украјинским законом.

"Први канал Русије" одбио је раније понуду ЕБУ да Самојлова на "Евросонгу", који се одржава од 9. до 13. маја у Кијеву, учествује укључењем путем сателита.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар