Надал: Дејвис куп би био отров за моја колена!

Најбољи шпански тенисер Рафаел Надал објаснио је да је одустао од наступа у Дејвис купу због због здравља.

Тенис 30.03.2017 | 16:45
Надал: Дејвис куп би био отров за моја колена!
"Бик са Маљорке" се годинама мучи са разним повредама, а од дуела са Србијом у Београду (7-9. април) је одустао због колена.

"У ситуацији у којој се налазим сада, за мене би таква драстична промена била као отров за моја колена. Морам се постепено прилагођавати променама", рекао је Надал.

Шпанац се тренутно налази у Мајамију где се пласирао у чествртфинале Мастерса који се игра на тврдој подлози, какава је планирана и за меч у хали "Пионир" наредне седмице, али у затвореном.

"Морао бих да се прилагођавам недељу дана тим условима, седам дана пре преласка на шљаку на европским турнирима. Све би било другачије да играмо код куће. Волим када сам са репрезентацијом. Али имам 31 годину, а они који су ми блиски знају колико много повреда сам имао последњих година. Морам радити све што је потребно да их избегнем. Правим распоред како бих избегао драстичне промене подлоге, напорне мечеве и тренинге", додао је Надал.

Осим Надала, за "Фурију" неће играти ни Роберто Баутиста Агут, па се селекторка Аранча Санчес Викарио узда у Пабла Карења Бусту, Алберта Рамоса, Марка Лопеса и Марсела Гранољерса.

С друге стране, Србију ће да предводи њен најбољи тенисер, други рекет света Новак Ђоковић, који није наступио у Мајамију због повреде лакта.

"Надам се да ће се тим пласирати у полуфинале. Знам колико ће им бити тешко, због Ђоковића још теже, али жао ми је, али морам да бринем за своје здравље како бих максимално продужио каријеру", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар