Пријатељске: Хрвати се обрукали, оборен и рекорд!

Естонија у пријатељском мечу у Талину победила "ватрене" чак 3:0 (1:0)! Водећи гол домаћин је постигао после само 57 секунди игре.

Фудбал 28.03.2017 | 20:40
Пријатељске: Хрвати се обрукали, оборен и рекорд!
Селектор Хрватске Анте Чачић пружио је шансу другом ешалону репрезентативаца, извео на терен подмлађену репрезентацију и добио "по прстима" од екипе која је у квалификацијама за Светско првенство победила само Гибралтар и ремизирала само са Кипром.

Естонија - Хрватска 3:0 (1:0) на Ле Кок арени у Талину!

"Ватрени" су први пут капитулирали већ на истеку првог минута, када је Сим Луц искоса са леве стране провукао лопту кроз ноге голману Ловри Калинићу.

То је најраније примљени гол у историји хрватске репрезентације, након што је нападач Македоније Саша Ћирић држао рекорд више од 18 година.

Резултат 1:0 дуго је био на снази, с тим да су гости имали већи посед лопте, а Естонци озбиљније шансе.

Онда је нама добро познати Константин Васиљев (стрелац у квалификационом мечу Србија - Естонија 1:3, октобра 2010. године) у 81. минуту повећао на 2:0, да би Сергеј Зењов у 84. поставио коначан резултат и ставио тачку на бламажу Хрвата, који су осим утакмице изгубили и Марка Пјацу (повреда скочног зглоба).

Нашим западним суседима ово ће бити моментални удар на понос, али у суштини немају много разлога за бригу, јер са 13 бодова из пет утакмица заузимају прво место у групи и на најбољем су путу ка Светском првенству у Русији 2018. године.

Само двојица "стартера" (штопери Вида и Митровић) из Талина била су у првих 11 и у мечу за бодове против Украјине (1:0), четири дана раније, док су Модрић, Ракитић, Манџукић, Субашић, Брозовић и Никола Калинић добили "вољно", а неки други се преселили на клупу за резерве.

Ипак, за 0:3 од Естоније нема оправдања, посебно што су коцкасти дрес у уторак носили фудбалери Интера (Перишић), Реала (Ковачић), Јувентуса (Пјаца)...



Меч дана одигран је у Сочију, где је виђено шест погодака на отварању реновираног Олимпијског стадиона Фишт.

Руси су повели већ у трећем минуту преко Вацина, али Белгијанци преокрећу до полувремена головима двоструког стрелца Кристијана Бентекеа, који је изнудио пенал за изједначење који је донео Миралас.

У другом полувремену ствари се преокрећу у корист Руса уласком у игру Миранчука и Бухарова, који на крају својим погоцима доносе реми домаћину. Бухаров је коначан резултат поставио у другом минуту надокнаде времена.



Убедљива је била Македонија са 3:0 против Белорусије, а двоструки стрелац био је Горан Пандев. Ривал Србије из квалификационе групе за СП Грузија је декласирала Летонију 5:0, уз по два поготка Ананидзеа и Квилитаија.

РЕЗУЛТАТИ ОСТАЛИХ УТАКМИЦА:

Албанија - Босна и Херцеговина 1:2
/Балај 69 - Џеко 7п, Лулић 43/

Македонија - Белорусија 3:0
/Спировски 40, Пандев 61, 69/

Грузија - Летонија 5:0

Русија - Белгија 3:3
/Васин 3, Миранчук 74, Букаров 90+2 - Мираљас 17п, Бентеке 42, 45/

Аустрија - Финска 20.45
Република Ирска - Исланд 20.45
Холандија - Италија 20.45
Португал - Шведска 20.45
Француска - Шпанија 21.00

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Коцкар

28.03.2017 19:03

А ви и даље немојте ни пити ни јести,све паре оставите у кладионицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

туга

28.03.2017 19:54

Ја сам игро на ватрене изгубијо сам 20 еура а кад видим резултат јебо 20 еура слађа је побиједа Естоније од 3:0

ОДГОВОРИТЕ