ЕП - млади: Шестица ''Змајића'' на дебију Мариновића на клупи!

На дебију новог селектора Винка Мариновића, млада репрезентација Босне и Херцеговине (У-21) очекивано у Зеници уписала убједљив тријумф 6:0 (3:0) на старту новог квалификационог циклуса за Европско првенство 2019. године.

Фудбал 28.03.2017 | 17:40
ЕП - млади: Шестица ''Змајића'' на дебију Мариновића на клупи!
Претходне квалификације за Европско првенство нису биле успјешне за "змајиће", али доласком новог селектора Винка Мариновића сви у бх. табору надају се да ће ствари кренути узлазном путањом.

Иако први противник није био атрактиван, Мариновићеви изабраници данас су у првом мечу групе 8 новог квалификационог циклуса убједљиво поразили Лихтенштајн 6:0 (3:0) у Тренинг центру Фудбалског савеза БиХ у Зеници.

Бриљирао је Мићо Кузмановић, двоструки стријелац, те играч који је изнудио једанаестерац којим је БиХ повела 2:0.

Већ након првих 45 минута било је јасно да ће млади бх. тим уписати сигурне бодове на дебију новог селектора.

"Змајићи" су од самог почетка наметнули жесток ритам и повели евроголом Амира Хаџиахметовића у 10. минуту након што је Немања Анђушић промијешао одбрану по десној страни.

Три минута касније након што је у казненом простору оборен Мићо Кузмановић, БиХ је из пенала повисила на 2:0, а са креча сигуран је био Амер Гојак.

Исти играч асистирао је у 20. минуту Алмиру Аганспахићу, који је главом погодио за убједљиво вођство "змајића" - 3:0.

Гости су се добро држали већи дио другог полувремена, али у финишу меча примили су још два поготка.

У 74. минуту велику прилику пропустио је Кузмановић. Расположени нападач Младости из Добој-Какња, након што је изнудио једанаестерац у првом дијелу, није имао среће да се упише и у стријелце. Његов ударац зауставила је пречка.

Ипак, осам минута касније, Кузмановић је погодио за 4:0. Већ у наредном нападу, на семафору је 5:0. Само што је ушао у игру, Џенис Бегановић комплетирао је "петарду" у мрежи Лихтенштајна.

БИХ - ЛИХТЕНШТАЈН 6:0 (3:0)
/Хаџиахметовић 10, Гојак 13 пен, Аганспахић 20, Кузмановић 82, 90, Бегановић 83/

БиХ: Карачић, Чивић, Михојевић, Радељић, Мемија, Реџић, Гојак, Кузмановић, Аганспахић (69. Бегановић), Хаџиахметовић, Анђушић (75. Менало). Селектор: Винко Мариновић.

ЛИХТЕНШТАЈН: Мајер, Хас, Гопел, Хофер, Спириг, Селе, Волфингер, Ритер, Салановић (64. Ајденбенц), Мајер, Кардесоглу (46. Микус). Селектор: Хајнц Фухсбихлер.

У-21 тим БиХ је у групи са Португалом, Румунијом, Велсом, Швајцарском и Лихтенштајном, а наредну утакмицу "змајићи" гостују у Швајцарској 13. јуна.

Европско првенство 2019. године за играче до 21 године заједно ће организовати Италија и Сан Марино.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар