Непознати купац му пазарио кућу

Кућа у њујоршкој четврти Квинс у којој је амерички председник Доналд Трамп провео детињство продата је непознатом купцу за 2,14 милиона долара, што је одлична цена за тај део града.

Свијет 28.03.2017 | 18:00
Непознати купац му пазарио кућу
Та кућа, коју је Трампов отац Фред изградио 1940, била је дом садашњег председника САД током прве четири године његовог живота, а адреса на којој се она налази наведена је у његовом изводу из матичне књиге рођених, преноси АФП. Двоспратна кућа у тјудорском стилу, украшена црвеном циглом, продата је у понедељак на аукцији по 54 одсто вишој цени него што јој је продајна цена била у децембру, када ју је један инвеститор у некретнине платио 1,39 милиона долара.

Одговарајући на питање о тој кући у емисији америчке телевизије НБЦ у септембру, тада председнички кандидат Трамп рекао је да је тужан што је кућа стављена на продају. "Желим да је купим", рекао је тада.

Миша Хагани, директор агенције која је организовала аукцију, одбио је да открије идентитет купца, али је напоменуо да "то не значи да то није Трамп лично". Није желео да открије ни број понуда које су пристигле за кућу од 186 квадратних метара са пет спаваћих соба и пет купатила.

Иако су друге сличне куће у том крају процењене на око 1,6 милиона долара, коначна цена некадашње Трампове резиденције је нижа него што се надала агенција која ју је ставила на продају - наиме, Хагани је проценио да би Трампова слава могла да вредност куће повећа на чак више од три милиона долара.

Претходни власници куће - власници ресторана на Менхетну - првобитно су намеравали да ставе кућу на аукцију половином октобра, али су је повукли са тржишта када се указала шанса да јој Трампова победа на изборима у новембру повећа цену.

Иако скроман у поређењу са садашњим раскошним Трамповим небодером у Петој авенији, његов први дом је сада, ипак, део америчке председничке историје, закључује француска агенција.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Др.Правник

28.03.2017 19:57

Купио Додиков Обрад Кесиц за представниство а послије кад се укину санкције постаце викендица за СНСД-Милорад Додик. Па да мозе и Зељка и пријатељице да долазе на инагуарације. Ко гура а ко прима ,цут це се......

ОДГОВОРИТЕ