Мале тајне великог повратка Џермејна Дефоа...

Веганска дијета, криотерапија и масаже. . . ! Искусни стрелац Сандерленда открио како је крајем прошле годне баталио месо, млечне производе, јаја, мед. . .

Фудбал 31.03.2017 | 11:30
Мале тајне великог повратка Џермејна Дефоа...
Тренд веганизма, то јест избацивања из исхране намирница животињског порекла, захватио је и спорт.

Код нас је готово дневна тема шта једе Новак Ђоковић и да ли је због преласка на веганство изгубио снагу, тако да смо добро упознати са том темом. А како време пролази, тако се све више врхунских спортиста јавља са невероватним резултатима након преласка на биљну исхрану.

Последњи у низу је Џермејн Дефо који, чини се игра као у најбољим данима, иако му је већ 34. У суботу се вратио у репрезентацију Енглеске након скоро четворогодишње паузе и био стрелац и најбољи играч меча квалификација за СП 2018 између Гордог Албиона и Литваније. Како тврди нападач Сандерленда, одбацивање меса, млечених производа, јаја, па чак и меда помогло му је да задржи свежину и снагу, што је укомпоновао заједно с најновијим методама опоравка од напора. Све зарад љубави ка фудбалу.

"Сада боље разумем шта је потребно мом телу. Сви већ знају да често радим криотераопију (терапија хлађењем прим. ур.). Сигурно да не уживам у томе, али предности су невероватне. Док улазим у ледену купку само затворим очи и подсетим сам себе како ми је лепо на терену и које је уживање када дам гол! Обавезне су и масаже, а веома пазим и на то шта једем. На веганизам ми је указала девојка, и могу рећи да је заиста све ОК јер ми протеини из меса нису потребни. Једино се нађем у проблему када одем код маме на ручак, а на столу ме дочекају све могуће врсте меса", открио је Дефо за којег се већ увелико прича да ће бити један од адута Енглеске на СП 2018. у Русији иако ће му тада већ бити 36.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар