Кајл Хајнс - од отписаног талента до првака Европе!

Кајл Хајнс, кошаркаш московског ЦСКА, има занимљиву животну причу.

Кошарка 02.04.2017 | 22:15
Кајл Хајнс - од отписаног талента до првака Европе!
Захваљујући упорности, скромности и посвећености кошарци превалио је пут од отписаног талента до једног од најцењених играча у Европи.

У причи за књигу „Тхе Јоурнеyман'с Гуиде", која се бави саветима и занимљивим причама америчких кошаркаша који су напустили своју домовину и прешли преко Атлантика да наступају за клубове у Европи, Хајнс говори о почецима у европској кошарци.

„Сваки кошаркаш има сан да заигра на професионалном нивоу. Увек сам мислио да ћу постати НБА играч, али никад нисам ни замишљао да ће моја професионална каријера кренути у јужној Италији. Имао сам 21 годину када сам потписао први уговор, реч је о Веролију, екипи која се такмичила у другој лиги Италије. Нисам знао ништа о европској кошарци, а још мање од малом планинском граду у ком сам требао да проведем наредних 10 месеци. Град се налазио између Рима и Напуља, постојала је једна трафика, улице су биле мале уске, по којима су шетале дивље козе и коњи, тотална супротност од живота у Џерзију. Људи су и даље прали одећу рукама. Мислио сам да ћу се вратити кући и да нема шансе да ћу опстати, све док ми тридесетчетворогодишњи ветеран није дао сјајан савет, који користим и дан данас".

"Буди увек широког схватања, остани позитиван и покушај да се стопиш са градом и његовом културом. Никад немој да се жалиш или поредиш било шта са животом у Америци. Искористи прилику која ти се даје и увек знај свој циљ.

Тако сам и урадио, остао сам две године у малом граду и освојио два шампионата и два признања за најкориснијег играча шампионата. Научио сам италијински. Упознао сам неке од сада мојих најбољих пријатеља и развио дивна сећања којих ћу се сећати до краја живота.

Никада немојте да предвидите могућности, јер да није било малог планинског града, никада не бих имао овако успешну каријеру", рекао је Хајнс.

Подсетићемо, Хајнс је након две успешне сезоне у Веролију, потписао на једну годину за немачки Бамберг са којим је освојио лигу и куп. Потом је уследио пут у Пиреј, где је са Олимпијакосом за две сезоне освојио све, од чега су најупечатљивије две застопне титуле шампиона Европе.

Од 2013. године члан је московског ЦСКА, са којим је поред бројних успеха у ВТБ лиги, успео да 2016. године богатој ризници дода трећу евролигашку титулу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар