ФИФА суспендовала Месија четири утакмице!

Светска фудбалска федерација (ФИФА) суспендовала је нападача Аргентине Лионела Месија на четири утакмице због вређања помоћног судије.  Жесток ударац за "гаучосе" - Меси суспендован! Најбољи аргентински фудбалер пропустиће четири од преосталих пет мечева у квалификацијама за Светско првенство.

Фудбал 28.03.2017 | 18:00
ФИФА суспендовала Месија четири утакмице!
Голгетер Барселоне ће пропустити гостовање Боливији у ноћи између уторка и среде у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Меси је судију вређао у минималној победи над Чилеом у Буенос Ајресу, где је био стрелац јединог гола из пенала. Њега је ФИФА казнила због "увредљивих речи директно упућених помоћном арбитру".

Један од најбољих фудбалера света неће играти ни против Уругваја 31. августа, Венецуеле 5. септембра и Перуа 5. октобра. Биће на располагању селекцији тек 10. октобра на гостовању Еквадору, у последњем колу квалификација.

Ово је тежак ударац за "Гаучосе", с обзиром да их чека велика борба до краја квалификација за пласман на Светско првенство у Русији.

Аргентина је тренутно трећа на табели јужноамеричких квалификација за Мундијал 2018. са 22 бода, једним мање од Уругваја, а осам од лидера Бразила.

Имају свега један више од Колумбије на последњем месту које води директно у Русију, а два од Еквадора и Чилеа, који деле пету позицију која доноси бараж.



Лионел Меси суспендован је само шест сати пре утакмице Боливија - Аргентина, која се у Ла Пазу игра у склопу 14. кола јужноамеричких квалификација за Мундијал у Русији 2018. године!

ФИФА је саопштила да је првој звезди "гаучоса" изрекла суспензију на четири утакмице, због увреда упућених помоћном судији меча Аргентина - Чиле (1:0), одиграног прошле недеље.

У питању је Бразилац Деусон Силва, на кога је Меси беснео због сигнализирања офсајда.

Главни судија Сандро Ричи није тај инцидент унео у званични извештај, а и накнадно је рекао да на терену није чуо никакве увреде, иначе би предузео одговарајуће мере. Међутим, ФИФА је отворила истрагу и казнила Месија на основу ТВ снимка.

Осим тешког гостовања Боливији (стадион у Ла Пазу налази се на рекордно великој надморској висини), он ће пропустити окршај са Уругвајем у Монтевидеу и "на папиру" нешто лакше мечеве против Венецуеле и Перуа на домаћем терену.

Имаће право да заигра тек у последњем колу квалификација, када се састају Еквадор и Аргентина.

Најбоље четири екипе у квалификацијама ће се директно пласирати на СП, док ће петопласирана у бараж. "Гаучосима" ће бити врло тешко да без Месија сачувају позицију коју тренутно заузимају, што се може закључити погледом на табелу.

Води Бразил са 30 бодова, Уругвај има 23, Аргентина 22, Колумбија 21 бод, док Еквадор и Чиле са по 20 и Парагвај са 18 настоје да уђу у Топ 4.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар