Вјетрови чупали дрвеће и куће

Снажан циклон Деббие прошао је сјеверну аустралијску обалу и направио извјесну материјалну штету, а повријеђен је један мушкарац, на кога се срушио зид куће.

Свијет 28.03.2017 | 10:44
Вјетрови чупали дрвеће и куће
Он је пребачен у болницу, али није познато у каквом се стању налази, преносе агенције.

Како се наводи, јаки вјетрови, обилне кише и повећан ниво мора погодили су рано јутрос сјеверну аустралијску обалу, направили штету на кућама, уништили чамце у маринама и оставили око 50.000 домаћинстава без струје у том дијелу Аустралије.

Реутерс наводи да је вјетар достигао брзину од 260 километара на сат, а циклон је сврстан у четврту категорију, што је само једна мање од најопасније пете категорије.

Циклон Деббие је стигао до обале нешто после два сата ујутро по локалном времену, а власти наводе да су телефонске везе биле у прекиду, као и емитирање неколико телевизијских канала.

Затворене су луке, као и аеродроми, рудници, школе.

У нижим предјелима очекују се поплаве јер је олуја направила велике валове и подигла ниво мора.

Иако је наређена евакуација становника, полиција је Реутерсу рекла да нису сигурни да су сви становници послушали то наређење.

Како су казали, олуја није зауставила неке сурфере који су отишли на једну од плажа како би сурфали.

У току ноћи, циклон Деббие је оштетио кровове и електричне водове на отоку Wхитсундаy .

Власти су упозориле да ће циклон, који се споро креће, неколико сати да "тутњи" кроз регију, прије него што почне да слаби, наводи АП и додаје да су власти примиле 98 позива за помоћ, као и да су одговориле на већину тих позива.

Циклон пријети и да уништи или озбиљно оштети бројне усјеве на фармама, попут  парадајза, манга и паприка.




(Фена)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Док

28.03.2017 10:37

Провјерите, молим вас, шта је било са сурферима, да нису у опасности! Када Деббие стиже код нас? (Вијест вам је за насловну страну)

ОДГОВОРИТЕ