Збогом Оукленд, од 2020. Лас Вегас Рејдерс!

После вишемесечних преговора НФЛ тим Рејдерси су званично добили дозволу да напусте Оукленд и преселе се у Лас Вегас.

Остали спортови 29.03.2017 | 08:15
Збогом Оукленд, од 2020. Лас Вегас Рејдерс!
На годишњем састанку власника тимова лиге у Финиксу, у корист захтева Рејдерса гласала је 31, а против само једна НФЛ франшиза.

Рејдерси су одличили да други пут у својој историји напусте Оукленд јер нису успели да од овог калифорнијског града добију нови стадион.

Иако се спекулисало да би и други пут у историји могли да се преселе у Лос Анђелес, овај пут су напустили Кали и постаће Лас Вегас Рејдерси.

Међутим, тај процес ће потрајати неколико година, па се очекује да Рејдерси играју на свом Оукленд Колосеуму сигурно у наредне две, а можда и у трећој сезони 2019. До тада ће бити Оукленд Рејдерси.

Тако је "Град греха" и престоница коцкања коначно добила НФЛ франшизу, а већ други професионални клуб у последњих неколико година након што је прво стигао хокејашки тим за НХЛ лигу – Лас Вегас Најт.

Рејдерси су у Невади добили дозволу да граде стадион вредан 1,7 милијарди долара, а ова америчка држава ће у томе учествовати са 750 милиона.

Тако је у само годину дана НФЛ одобрио чак три селидбе, прошле године су Ремси прешли из Сент Луиса у Лос Анђелес, а ове су им се тамо придружили Чарџерси, који су напустили Сан Дијего.

Рејдерси су три пута били НФЛ шампиони, последњи пут 1983. Последњи пут у Супербоулу су наступили 2002.

"Рејдерси су рођени у Оукленду и Оукленд ће увек бити део наше ДНК", рекао је власник клуба Марк Дејвис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар