Најбољи тренер Серије А? НИЈЕ Алегри!

Иако су многи очекивали да шеф струке "Старе даме" добије ово признање, то се ипак није догодило.

Фудбал 28.03.2017 | 19:30
Најбољи тренер Серије А? НИЈЕ Алегри!
Његов тим није први, али он јесте!

Шеф струке Наполија Маурицио Сари изабран је у понедељак за најбољег најбољег тренера италијанске Серије А.

Сари је победио тренера Јувентуса Масимилијана Алегрија и шефа стручног штаба Сасуола Еузебија ди Франческа. Награда "Панчина д'оро" (Златна клупа) додељује се најбољем тренеру за претходну сезону, а бирају га његове колеге.

Овај 58-годишњи тренер добио је 25 од 61 гласа, три више од Алегрија, који је прошле године био добитник. Ди Франческо добио је седам гласова.

Сарију је ово друга награда за најбољег тренера, пошто је претходно за сезону 2013/14, када је тренирао Емполи, проглашен за најбољег у Серији Б. Он је тада с Емполијем заузео друго место и изборио директан пласман у најјачи ранг италијанског фудбала.

"Када добијем награду, то ми не причињава неко задовољство, често га сматрам одузетим временом од посла. Али овај пут, ова награда ми даје ентузијазам и срећу. Мислим да је то због тога што је то одлука мојих колега", рекао је Сари.

Сари је први тренер у историји Наполија који је добио ову награду, а уједно је прекинуо и серију од четири узастопне године током којих су тренери Јувентуса добијали ову награду.

Наполи је прошле године заузео друго место у Серији А, одмах из Јувентуса, а то је била прва Саријева година на клупи клуба из његовог родног града.

Бивши тренер Лестера Клаудио Ранијери примио је посебну награду на данашњој церемонији у Фиренци. Ранијери је прошле сезоне предводио Лестер до титуле у енглеској Премијер лиги, али је отпуштен девет месеци касније због лоших резултата у новој сезони.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар