Спашени планинари из Бихаћа

Група планинара из Бихаћа који су залутали у магли подно Троглава, највишег врха Динаре, синоћ су нешто прије 20 сати затражили помоћ од Горске службе спашавања у Хрватској.

Босна и Херцеговина 27.03.2017 | 08:56
Спашени планинари из Бихаћа
Након овог позива, руководилац ГСС-а у Хрватској Фране Бебић позвао је колеге у Горској служби спашавања у БиХи. Позив је прослијеђен према ГСС Кантона 10, вођи службе Марину Видовићу, који ступа у контакт са групом од 10 планинара и даје им упуства да се склоне у оближњи стари, напуштени објекат и чекају групу спасилаца из Сиња који крећу према њима, јер се они налазе на хрватској страни Динаре.

"Телефонска веза је лоша, сигнал нестабилан, али су планинари успјели да пошаљу своју ГПС локацију, што ће касније олакшати спасиоцима да их пронађу. Са БиХ стране, ГСС Кантона 10, скупа са специјалном полицијом, креће према граничном подручју гдје ће преузети планинаре из Бихаћа", саопштено је из ГСС-а у БиХ.

Нешто прије поноћи Спасиоци ГСС Кантона 10 и специјална полиција прихватају планинаре из Бихаћа на БиХ страни планине Динаре и доводе их према подножју планине гдје су остављена њихова возила.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар