Арменулић: Новаку су потребни волеј и Срђан у ложи!

Некадашњи селектор националног тениског тима Радмило Арменулић сматра да је кључ у повратку Новака Ђоковића на врх у интензивном тренингу.

Тенис 30.03.2017 | 09:15
Арменулић: Новаку су потребни волеј и Срђан у ложи!
Ђоковић је до пре мање од годину дана био попут незаустављиве машине, "млео" је све ривале пред собом, а онда је од Вимблдона 2016. уследио стрмоглав пад који још увек траје.

"Са првим поразима пада ентузијазам. Ако успе да се врати биће то и успех стручног штаба, а на то мора да им укаже и Новак. Мислим да треба поново да ангажује једног бившег врхунског тенисера као што је Бекер. На пример, Сампраса или Едберга, људе који познају победничку атмосферу. Много значи када такав човек седи у ложи, као што је Лендл помогао Марију. Погледи из ложе дају импулс. То је раније радио Вајда, устајући када треба. Радио је и Бекер. Вемић то не ради, као ни други са клупе. Мислим да ни стручни штаб не реагује како треба у периоду кризе. Чини ми се да му на трибинама можда недостаје и отац Срђан. Многи су мислили да му смета, а ја мислим да је обрнуто", рекао је Арменулић за "Политику".

Његов пад форме многи приписују и приближавању четвртој деценији живота.

"По годинама није ветеран, то су најбоље тениске године. Једина опасност је да је спорији. Значи да игра мора да се мења, а поени скрате, јер ће му недостајати по један корак. За то мора да усаврши волеј и приступ мрежи, а то је питање тренинга. Федерер има већи репертоар и лакше му је да се прилагоди годинама, док Надал ретко иде напред, као и Мари", сматра Арменулић.

Последњих месеци у центру пажње је и његов физички изглед. Ђоковић делује знатно мршавије него ранијих година, па јавност због тога често критикује његов вегетаријански стил исхране.

"Сада су сви саветници, не верујем да је проблем у исхрани, нити да би играо боље када би навалио на бифтек. Он има стални начин исхране, с којом је и стигао на врх. Такође, психолошки је изузетно јак, то не може тек тако да се изгуби. По мом мишљењу, најважнији је повратак интензивном тренингу", закључио је Арменулић.

Ђоковић је пре десетак дана остао без титуле на првом Мастерсу сезоне у Индијан Велсу, због проблема са повредом је пропустио Мајами, а повратак се очекује у Монте Карлу 16-23. априла.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар