Биће ватре у Евертону!

Лукаку и Баркли доносе 110. 000. 000 евра, половина одмах иде на голмана и штопера! Прве звезде одлазе у веће клубове, а Роналд Куман ће добити велики буџет за појачања и већ је нациљао двојицу Енглеза.

Фудбал 27.03.2017 | 14:00
Биће ватре у Евертону!
Евертон има још једну просечну сезону у свом стилу. Далеко од борбе за опстанак, али недовољно близу врха табеле. Вероватно ће још једном изивисити за пласман у Европу што значи да се ни доласком Роналда Кумана ништа није променило на Гудисон Парку...

Али ће променити наредног лета! Макар што се тиче изгледа екипе и трансфер политике.

Просек у којем живи Евертон је окидач за двојицу најбољих фудбалера Кумановог тима да наредног лета напусте клуб. Ромелу Лукаку је већ преломио и саопштио клубу да жели да иде у неку другу средину где су веће амбиције. Рос Баркли је не искушењу. На мети је највећих енглеских клубова и могао би стопама Лукакуа.

Ако Евертон прода двојицу најбољих, инкасираће минимум 110.000.000 евра за обештећења. Вероватно и који милион више.

Лукаку је одбио нови уговор, али га актуелни веже за Евертон до лета 2018. године што значи да није баш у позицији да уцењује клуб. Иако би га Евертон радо задржао, свесни су да од притиска на незадовољног играча нема ништа и да је једино решење да га продају. Али с обзиром дса Белгијанац није ни близу истека уговора, он неће моћи да поставља услове и Евертон ће дебело наплатити најбољег стрелца.

Прошлог лета се помињао Пари Сен Жермен и сума од 70.000.000 евра, али сада је ситуација другачија. Спекулише се да је Лукаку преко менаџера Мина Рајоле већ постигао договор са Челсијем и да ће обештећење износити око 70.000.000 евра. Можда и више.

„Не могу ништа да причам, али одлука је већ донета. Нема ништа лоше у томе што сам амбициозан. Прешао сам велики пут до сада, али и даље много тога испред мене и могу много да напредујем. Желим да освајам титуле и признања. Не знам зашто људи то схватају као ароганцију. Сваки играч треба да стреми ка напретку у каријери и мислим да би људи требало то да прихвате“, рекао је Лукаку и тако између редова најавио одлазак у Челси који га се у Мурињовој ери одлако одрекао.

Плавцима неће бити проблем да плате 70.000.000 евра за Белгијанца јер ће далеко више зарадити на продаји Дијега Косте у Кину. Његов одлазак на Далеки исток ће отворити Евертоновом голгетеру врата Стамфорд Бриџа.

Што се Барклија тиче, још није извесно шта ће бити у наставку његове каријере. Ни он није задовољан тсагнирањем у Евертону, а понуда је све више. Чини се да је прерастао средину и да је време за корак напред у каријери. Барклијева цена износи око 40.000.000 евра, раније је Жозе Мурињо био велики фан његових игара и покушавао да га доведе у Челси. Није искључено да га сада позове у Манчестер Јунајтед, а Арсенал и Тотенхем се такође наводе као потенцијални купци. Све зависи од тога да ли ће Баркли попут Лукакуа притискати Евертон да га прода...

У случају одласка двојице најбољих, Куман би према писању Мирора добио 100.000.000 евра евра за реконс6трукцију тима. И већ има прве две жеље. Додуше, није реч о замена за поменути тандем.

Куман жели прво да појача одбрану и нациљао је голмана и штопера. Највећа жеља је Барнлијев штопер Мајкл Кин који је одушевио ове сезоне и привукао пажњу већих клубова попут Евертона, Челсија и Ливерпула. Јирген Клоп је прилично загризао, али је градски ривал спреман да плати 30.000.000 евра за енглеског репрезентативца који поред штоперске, може да попуни и позицију десног бека.

Следећа жеља је Сандерлендов голман Џродан Пикфорд. Уз Дефоа, једина светла тачка Црних мачака ове сезоне. Ако Сандерленд испадне као што се очекује, Пикфорд сигурно напушта север Енглеске, а Евертон је спреман да га приземљи за 20.000.000 евра. Дошао би као замена за ветеран Мартена Стекеленбурга којег је Куман довео као прелазно решење. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар