"Потребна политичка стабилност у БиХ"

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица оцијенио је данас да је БиХ потребна прије свега политичка стабилност која се може манифестовати једино ако Предсједништво БиХ профункционише и покаже да БиХ може да размишља о томе како да сви заједно раде у интересу грађана.

Босна и Херцеговина 26.03.2017 | 14:29
"Потребна политичка стабилност у БиХ"
"Нажалост, парламентарна већина не постоји, али вјерујем да можемо да оставимо иза себе велику авантуру за коју је одговоран лидер СДА Бакир Изетбеговић", рекао је Говедарица новинарима у Сијековцу.

Он сматра да је Изетбеговић "велики проблем за БиХ".

"У посљедње три године, три кризе које су изазване дошле су од Изетбеговића, а сасвим друго питање је зашто су неки други жељели да их продубе", навео је Говедарица.

Према његовим ријечима, институције БиХ требало би да раде свој посао и није вријеме да се било ко одметне од њих. "Срби треба да раде у тим институцијама јер су то и српске институције", сматра Говедарица.

Говорећи о измјенама и допунама Закона о акцизама у Парламенту БиХ, Говедарица је рекао да ће СДС подржати закон само уколико постоји могућност да се "грађанима врате додатни намети путем плавог дизела".

"Нека господа нареде својим посланицима да се врате у парламент и нека изгласају закон. Али, СДС да гласа за Закон о акцизама, те да нове намете даје грађанима Српске, а да при томе не покушава да путем плавог дизела један дио врати тим грађанима, не пада нам на памет", поручио је предсједник СДС-а.

Говорећи о декларацији о заштити Дејтонског мировног споразума, чији је предлагач у Народној скупштини Републике Српске, Говедарица је навео да је намјера те декларације да потврди дејтонско опредјељење и Републике Српске и свих њених институција.

"Морамо зауставити одређена дешавања, као што је покушај додатне федерализације БиХ, која је идеја ХДЗ-а, а која неспорно задире у територијални интегритет Републике Српске, тако што ћемо сви `стати` иза декларације која промовише Дејтонски мировни споразум", додао је Говедарица.

Он каже да је значајно и питање како и на који начин БиХ треба да се креће путем европских интеграција јер је примијећено велико заостајање за другим земљама.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

бн

26.03.2017 12:41

Добро је да није Додик и ви нисте криви за овакву ситуацију.Ако је само Бакир крив онда вам препоручујем једну посијету психијатара

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бн

26.03.2017 16:05

Теби препоруцујем посјету И таквим ко теби који подрзавају терористу какира.који је са оним злоцинцем алијом поцео рат која сте ви брука И срамота

Name

Јованка

26.03.2017 13:29

И Додик и Цовиц. Сва тројица раде на дестабилизацији ради својих личних интереса, а за све то испастају градјани којих се они сјете само пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тип-500

26.03.2017 14:31

У предсједништву БиХ, као и другим институцијама сједите ви и ваши савезници и ви сте одговорни за нефункционисање власти. Изетбеговић није проблем за БиХ, он се само бори за свој народ. Размисли гуслару на чијој си ти страни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

26.03.2017 15:35

А да ви наставите радити и успут покренете одговорност Бакира.оВАКО ИСПАДЕ ДА ГА ПОДРЖАВАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

27.03.2017 10:50

Не смију покренути питање одговорности Бакија, јер их више не би било на власти. Сладак је колачић од власти, а посебно зелембаћи од странаца.