Ф1 - Фетел: Срећа па је Хамилтон упао у гужву!

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да је имао среће што је Луис Хамилтон по повратку на стазу из бокса ушао у гужву на Великој награди Аустралије.

Остали спортови 26.03.2017 | 15:15
Ф1 - Фетел: Срећа па је Хамилтон упао у гужву!
Фетел је додао да ове сезоне у шампионату Формуле један има намеру да се бори за титулу.

"Има много до краја, али у овом тренутку после победе, цео тим је изузетно задовољан и срећан. Нисам био у потпунсоти задовољан стартом, било је проклизавања, али сам покушао да задржим притисак на Луису и да наговестим да сам ту и да ћу се борити, као што ћу се борити до краја шампионата. Делимично сам имао и срећу што је Луис по повратку на стазу упао у гужву", рекао је Фетел.

Четвороструки светски шампион је на стази у Алберт парку дошао до прве победе још од Велике награде Сингапура 2015. године и 43. победе у каријери. Он је трку завршио за сат, 24 минута и 11,670 секунди.

"Добар болид је направљен, свака част конструкторима. Може да се притиска до краја, иако су пнеуматици мали проблем, али може да се напада", рекао је Фетел.

Фетел је тако донео свом тиму први тријумф на отварању сезоне после шест година - када је Фернандо Алонсо био најбољи у Мелбурну.

"Невероватно. Ово је био одлична трка. Била је делимично луда, али у позитивном смислу наравно. Заиста сам срећан што сам видео навијаче по стази са заставама Ферарија", рекао је Фетел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар