Почасни конзул одушевљен БиХ

Почасни конзул Босне и Херцеговине у Колкати, Република Индија, Сањај Агарвал је први пут посетио БиХ, те истакао да је врло позитивно изненађен оним што је видео у БиХ и да постоји велики потенцијал за привлачење туриста из Индије.

Босна и Херцеговина 26.03.2017 | 12:17
Почасни конзул одушевљен БиХ
Истакао је да је у Сарајеву приметио чистоћу и дисциплину, што сматра основним предусловом за напредак.

''Замишљао сам да ће град бити још уништен и да ћу видети много рушевина, али сам доживео потпуно супротно искуство. За 20 година град је потпуно обновљен, што је чудесно'', рекао је Агарвал.

Посебно га је привукао Олимпијски центар Јахорина за који тврди да је фантастичан и да има све потребне садржаје, што није био у прилици видети у многим деловима света које је посетио.



''За Индијце би то могло бити одлично место за зимски одмор јер многи одлазе на одмор у Швајцарску. Дошли би овде, али не знају за то место, као што ни ја нисам знао'', истакао је.

Туризам

Осим туризма, за који сматра да представља највећи потенцијал за сарадњу две земаље, Агарвал, који је и власник фабрика за прераду дрвета, верује да и у дрвној индустрији има потенцијала јер се уверио да БиХ производи квалитетан намештај.

Осим могућности извоза намештаја у Индију такође истиче да би добро било инвестирати у дрвну индустрију у БиХ и одавде извозити у друге земље.

Агарвал је навео да је у Колкати била организована дегустација херцеговачких вина и да су сви били одушевљени квалитетом, тако да постоје велике могућности и за извоз вина из БиХ у Индију.

Људи у БиХ поносни на своју земљу

Приметио је да су људи у БиХ врло поносни на своју земљу, попут возача с којим је путовао и који је на једној од пауза у продавници тражио да купи искључиво воду из БиХ.

''Менталитет у многим земљама је такав да се увозно сматра бољим од домаћег, али ово што сам видео у БиХ ми говори да ће се ова земља развити јер су људи вредни и воле своју земљу. Чак и данас ово је врло лепо место и верујем да је будућност Сарајева и Босне и Херцеговине врло добра'', рекао је Агарвал.

Подсетио је и да су бивша Југославија и Индија имале врло добре односе и сарадњу те да код Индијаца још постоји сентимент према овом региону, али да су током многих година те везе изгубљене.

Агарвал сматра да предстоји доста посла да би се Индијци упознали о новим стварима које се овде дешавају и како би те везе у будућности биле обновљене.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драган

26.03.2017 11:27

Из овог примјера се види колике су лази из Сарајева стизале до свјетских медија говореци како је Сарајево опкољени град и град под опсадом као и да је то други Вуковар сто није одговарало цињеницном стању..Лази из Сарајевске кухиње никада нису престајале и дан данас су активне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре драган

26.03.2017 12:15

Драгане како је теско зивјети са мрзњом зар не? Велики је терет имати то у себи а не моци се ослободити.

Name

драгане

26.03.2017 17:21

Није ни теби лако

Name

Пајсер

26.03.2017 11:29

Овај нас побркао са њемачком чекај док проведе овдје мјесец дана промјене мишљење

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммммм

26.03.2017 14:10

Нека га пусте чаршијом да продје да му мазну новчаник или навеце на грбавицу гдје може без главе да остане и онда га питајте