Сутра састанак Вучића и Путина

Премијер Србије Александар Вучић боравиће сутра у једнодневној званичној посјети Москви, током које ће се састати са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

Србија 26.03.2017 | 11:27
Сутра састанак Вучића и Путина
Вучић је раније рекао да ће са Путином разговарати о четири теме - економској, војно-техничкој, културној сарадњи, као и сарадњи у области туризма.

Он је додао да га с Путином очекује сусрет "у четири ока", као и сусрет делегација Србије и Русије, те истакао да ће у оквиру разговора о економској сарадњи бити ријечи о привлачењу руских компанија у Србију.

"Биће речи о томе како привући руске инвеститоре у Србију, да производња буде 51 одсто српска и да се ти производи извозе првенствено у земље ЕУ, Турске, али и на друга тржишта", навео је Вучић.

Премијер Србије рекао је да ће бити разговарано и о преради воћа и поврћа, те нагласио да руска "Сбербанка" постаје већински власник хрватског "Агрокора".

"Треба да видимо како да ти трговински ланци у Србији који послују у оквиру `Агрокора` и имају на хиљаде запослених, наставе да раде. Али и да видимо шта са `Дијамантом` и свим другим фабрикама које су биле прешле у руке хрватског `Агрокора`", каже Вучић.

Он је додао да је због пада рубље и пада цијена нафте и гаса опала и робна размјена Србије и Русије, а да ће у Москви бити ријечи о поновном побољшању те размјене.

Вучић је рекао да у намјенској индустрији Србија данас највише сарађује са Русима, наводећи да дијелове за своја оклопна возила узима од Русије - за оклопна возила "Лазар" и "Милош".

Премијер Србије каже да, када је ријеч о војно-техничкој сарадњи, очекује финализацију једног дијела те сарадње, те да за Србију није важна само полицијска заштита неба, него и заштита неба од потенцијалног напада у будућности.

"Ту је ријеч о набављању противавионских система и снажних противоклопних система, трупних противоклопних система, вероватно БУК", додао је Вучић.

Он је навео да ће у Москви бити разговарано и о културној сарадњи, братимљењу српских и руских градова, као што су Београд и Москва, али и о туризму, при чему је посебно истакао српске бање и озбиљна улагања у њих.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драгутин

26.03.2017 09:50

Сад ћеш морати да се прво извињаваш другу Путину због избодених навијача Спартака у Београду.Шта ће Путин сад да мисли о нама Србима?Нисте бре у стању ни једну обичну пријатељску утакмицу да обезбедите да протекне мирно,а камоли да заведете ред и мир у целој држави Србији...Пу је...те на шта смо спали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

и дон'т беливе

26.03.2017 10:34

У Бл полиција претукла руског музичара,невероватно какав имиџ имамо као народ.

ОДГОВОРИТЕ