СП - “Змајеви”: Важна побједа, слиједи освета Грцима!

Репрезентативци БиХ задовољни побједом над Гибралтаром пред можда и одлучујући меч квалификација против Грчке.

Фудбал 25.03.2017 | 22:40
СП - “Змајеви”: Важна побједа, слиједи освета Грцима!
Селекција БиХ без неколико стандардних играча са убједљивих 5:0 испратила је Гибралтар и направила још један корак ка Русији, односно Свјетском првенству 2018. године.

Побједа над Гибралтаром, иако се ради о аутсајдеру, је врло важна, оцијенили су репрезентативци БиХ послије меча на Билином пољу у Зеници.

Један од најагилнијих играча Босне и Херцеговине, Един Вишћа, након утакмице је рекао да је задовољан наступом репрезентације.

"Побиједили смо 5:0. Мислим да резултат све говори. Одиграли смо довољно за ову утакмицу. Против Грчке мора бити пуно боље. Свјесни смо тога. Најбитније је да смо освојили три бода", казао је Вишћа након сусрета.

Он је додао да вјерује како ће селектор на пријатељској утакмици у Албанији прилику дати играчима који нису данас играли.

"Покушали смо да себи олакшамо утакмицу. Рано смо дали гол. Гибралтар се бранио читаву утакмицу. Одрадили смо свој посао", рекао је послије меча Миралем Пјанић.

Креатор игре бх. хима истакао је како очекује да ће Белгија савладати Грчку у њиховом међусобном сусрету.

"Белгија је фаворит у тој утакмици, Гчка није лака екипа", казао је Пјанић.

Он је додао да приступ игри у наредној квалификациониј утакмици против Грчке мора бити знатно озбиљнији него је то био случај у вечерашњем сусрету.

Стријелац за БиХ против Гибралтара био је и повратних у репрезентацију Авдија Вршајевић.

“Ниједна екипа се не смије потцијенити али имамо доста већи квалитет. Момци су испоунили све захтјеве тренера вечерас. Нови момци имају квалитет, потенцијал и надам се да ће нови играчи бити окосница екипе убудуће. Ја сам пресрећан, увијек се лијепо вратитии постићи гол за репрезентацију, ево успио сам и то”, рекао је Вршајевић.

Слиједи пријатељска утакмица са Албанијом за три дана, а онда у јуну вјероватно и одлучујући меч квалификација, против Грчке у Зеници.

“Албанија има јаку добру екипу, биче то квалитетна провјера, можемо да се покажемо уиграмо и видимо на којем смо нивоу. Грцима желимо вратити због оне незаслужене побједе. То морамо добити и ако Бог да се квалификовати на СП”, рекао је Вршајевић.

Највећи дио посла вечерас је обавио Ведад Ибишевић, који је са два гола у првом полувремену наговијестио “петарду” у мрежи Гибралтара.

“Имали смо задатак да одрадимо посао што боље, да побиједимо са што више голова, наравно са свим новим играчима. Мислим да су вечерас сви одиграли добро и најбитније је да смо узели три бода. Ово је била битна утакмица, послије оне у Грчкој у којој смо примили онај гол на крају. Вратили смо то неко самопоуздање пред ту утакмицу у јуну, најважнију за нас”, рекао је Ибишевић.

Извор: мондо.ба

Фото: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар