Буфонова "хиљадарка" и луде бројке!

Ђиђи Буфон је у петак одиграо хиљадиту такмичарску утакмицу откако је дебитовао 1995. године у дресу Парме, а није то једина статистика која "плаши".

Фудбал 25.03.2017 | 16:00
Буфонова "хиљадарка" и луде бројке!
Прошло је 22 године откако је Ђанлуиђи Буфон дебитовао у сениорском фудбалу у дресу Парме, а и у 39-ој години он и даље брани на врхунском нивоу и важи за једног од најбољих голмана света.

Овог петка, 25. марта, одиграо је и хиљадиту утакмицу у каријери!

У победи над репрезентацијом Албаније (2:0) на Сицилији, Ђиђи Буфон је по 168. пут у каријери обукао дрес "азура" и "загрмео" химну своје земље – још 220 пута је носио дрес Парме, а чак 612 пута црно-бели Јувентусов.

Бројка која је у исто време невероватна, али и помало "плаши" је и то да је Буфон био старији од двојице голмана на клупи за резерве Донаруме (17) и Мерета (20) – заједно!

Ако мислите да је то најчудније, обратите пажњу на следећи статистичи податак:

На хиљаду утакмица на којима је бранио, чак 426 пута је успевао да сачува мрежу!

Невероватни голман, кога многи сматрају и највећим свих времена, највероватније ће се повући након Светског првенства у Русији када ће имати 40 година, а у недавном интервјуу је у шали рекао да ће можда, попут Зинедина Зидана, и он некога "ударити главом" и тако завршити каријеру.

Какав голман...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар