Видео: Србија од Оџака до Индијане - због Николе Јокића!

Никола Јокић наставља да нас одушевљава из дана у дан, или боље рећи из ноћи у ноћ – предводећи Денвер Нагетсе ка плеј-офу НБА лиге.

Кошарка 25.03.2017 | 16:15
Видео: Србија од Оџака до Индијане - због Николе Јокића!
Јока је, у тријумфу над Индијана Пејсерсима, за 34 минута на паркету забележио 30 поена (11/16 за два, 1/2 за три), 17 скокова, пет асистенција и украдену лопту.

Ипак, иако је готово увек најефикаснији у редовима тима из Колорада, уз највећи број скокова, нису поени оно што 208 центиметара високог Сомборца истиче и ставља у први план.

Не сме се наравно занемарити да је у стању да сваки пут у лаганом ритму убаци преко 25 поена и ухвати више од 15 лопти, али некако највише фасцинира дух плејмејкера у његовом телу – који му омогућава да попут Милоша Теодосића разиграва саиграче.

То је можда најбоље описао и тренер Нагетса Мајк Мелоун.



"Никола вас доводи у ситуацију да не можете да дочекате шта ће следеће да уради, када добије лопту у руке. Тера вас, изазива да га све време пратите. Невероватно је забавно да с њим играте кошарку, док је помисао да може да буде само бољи застрашујућа", рекао је Мелоун.

И, док Американци не верују шта ради и како асистира, нама је све то – како би рекао Мирослав Мута Николић – потпуно нормално.

Јер, Срби прве кошаркашке кораке и праве на баскету испред зграде, поред куће, у крају... Где се и 'уче' и развијају осећаји, рецимо, ова додавања преко главе.

"Изградио је име, у то нема нимало сумње. С друге стране, ниво на коме игра само потврђује какво је његово понашање и радна етика", нагласио је Малоун.



Претходне ноћи, поново их је имао два – приликом првог Вилсон Чендлер је лако поентирао, док је друго 'упропастио' Данило Галинари.

Међутим, све што се догађа око њега, а признаћете да није мала ствар када вас са 22 године проглашавају будућим суперстаром најјаче лиге света, уопште не утиче на његово понашање, ставове или, у крајњој линији, ћаскање са новинарима.

"Замало да добијем инфаркт због вас! Водили сте толико разлике и на крају замало све да пропадне, док ниси погодио ону тројку", рекао је новинар, а Никола имао спреман одговор:

"Ми имамо 125, а они 117 – ми смо победили. То је то. Воли неизвесне утакмице јер те оне држе на опрезу, али, искрено, желим да победим сваки меч 30 разлике. Ипак, није сваки пут тако", рекао је Никола пре него што је морао да прекине новинара – како би му објаснио коју је тачно песму Звонка Богдана певао и где се у Србији налазе Оџаци.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар