АБА: Партизан за мајсторицу, Цедевита за финале!

Екипа Партизана дочекује Цедевиту у Пиониру од 20 часова у другом мечу полуфиналне серије АБА лиге.  Црно-бели играју за "мајсторицу", а екипа Вељка Мршића за пласман у финале. Шта мислите, ко ће победити?

Кошарка 25.03.2017 | 17:45
АБА: Партизан за мајсторицу, Цедевита за финале!
Хрватски представник славио је у првом сусрету пред својим навијачима прошле суботе, а црно-бели морају да славе уколико желе да продуже сезону у регионалном такмичењу.

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да очекује "тврду" утакмицу, да очекује пуну дворану и да верује у тријумф свог тима.

"Очекујемо тврду утакмицу, каква и треба да буде у полуфиналу АБА лиге. Надам се да ће дворана да буде пуна. Имаћемо подршку наших навијача и надам се да ћемо изборити резултат. Има ситних проблема са повредама, као и увек, али не бих да причам више о томе", рекао је Џикић.

Плеј домаћина Вил Хечер позвао је навијаче да заједно изборе мајсторицу.

"Први меч је иза нас. Трудићемо се да оно што није било добро сагледамо и исправимо. Мислим да је игра из другог полувремена прави начин да се супротставимо Цедевити. Верујем да ћемо у другом мечу бити бољи у свим сегментима игре и да ћемо бити константни. Морамо да их притиснемо од самог почетка и да се не заустављамо. Нијансе ће детаљи. Цедевита има предност, али ми ћемо дати све од себе да серију вратимо у Загреб и тамо одиграмо боље него у првом мечу. Навијачи, хајде да то заједно урадимо", рекао је Хечер.

С друге стране, тренер Цедевите Вељко Мршић рекао је да екипа путује у Београд као да нема предност из првог меча и додао да желе у гостима да обезбеде пласман у финале плеј-офа.

"Идемо као да је 0:0, као да је то једна једина утакмица. Знамо их добро и идемо на победу. Опоравио се Араповић, а Томас је, као и саиграч, пропустио последњу утакмицу са Џолијем у понедјељак. Очекујем да буду спреми, надам се да неће бити промена до меча", рекао је Мршић.

Српски тим улази у овај сусрет вођен жељом да закаже "мајсторицу" за следећу недељу, док шампион Хрватске игра за своје друго учешће у борби за прстење у последње три године.

У најави меча, шеф струке црно-белих Александар Џикић рекао је да верује у трећи меч, додавши томе и информацију о стању "ровитог" Џамонта Гордона, као и Уроша Луковића, који је на прошлој утакмици задобио повреду ударцем у пределу цеванице. Са друге стране, из табора "сокића" поручују да им је драже да играју у ватреној, па и непријатељској атмосфери него у "камерном" амбијенту, какав најчешће и имају на утакмицама у својој хали.

На том плану тешко може бити изненађења, јер се очекује да навијачи Партизана опет испуне халу "Александар Николић" и да поново пруже велику подршку црно-белима. У најави меча, капитен Новица Величковић позвао је присталице и на друштвеним мрежама да "као један" са екипом стану наспрам Цедевите.

Посматрајући овосезонски скор, Партизан игра за прву победу над Цедевитом, која га је два пута победила у Загребу и једном у Београду. Посматрајући историју, црно-бели су хрватског првака победили у 12 од 14 мечева у некадашњем "Пиониру". У најави утакмице, Александар Џикић рекао је да није ни знао за податак о међусобном скору ових тимова и да веру у "мајсторицу" заснива на поверењу у најбољи могући рад екипе, са њим на челу.

Вечерашњи дуел судиће судијска тројка сачињена од арбитара из три државе: Сашо Пукл (Словенија), Томислав Хордов (Хрватска) и Урош Обркнежевић (Србија). Улазнице ће бити у продаји и на дан меча, а термин евентуалне "мајсторице" је 1. април.

Шта мислите, ко ће славити вечерас?

Други сусрет другог полуфиналног пара између Црвене звезде и Будућности, у ком црвено-бели воде 1:0, игра се у уторак од 20 часова у Морачи.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар