Вечерас "Сат за планету Земљу"

Јубиларни, 10. сат за планету Земљу одржаће се данас - најавила је Свјетска организација за заштиту природе WWФ (Wорлд Wиде Фунд фор Натуре) те позвала грађане да се тог дана гашењем свјетла од 20:30 до 21:30 часова придруже тој највећој глобалној волонтерској акцији.

Свијет 25.03.2017 | 08:57
Вечерас "Сат за планету Земљу"
Суочавање са посљедицама климатских промјена мора постати наша реалност, истичу у WWФ-у те подсјећају на то и ове године организацијом 10. сата за планету Земљу.

Та свјетска организација за заштиту природе позива све градове да се укључе у акцију те да 25. марта од 20:30 до 21:30 сати искључе јавну и декоративну расвјету на градским трговима и знаменитостима.

Најављује како ће најпознатије свјетске знаменитости поновно утонути у мрак посљедње суботе у марту. У WWФ-у се надају да ће се Ајфеловом торњу, римском Колосеуму или лондонском Биг Бену гашењем јавне и декоративне расвјете 25. марта од 20.30 до 21:30 часова придружити многе атрактивне грађевине у земљама Балкана.

У WWФ-у кажу да ће се Сат за планету Земљу обиљежити на свих шест континената. Вјерују да ће ове године учествовати више земаља него прошле године, када их је било 178.

Сат за планету Земљу почео је у Сиднеју 2007. године, а до 2016. укључио је стотине милиона људи у 178 земаља свијета, те ушао у историју као највећа волонтерска акција икад организована. Укључена су многа подузећа, организације, владе и стотине милиона људи у више од 7.000 градова.

У WWФ-у истичу како од самог почетка акције подстичу појединце да дјелују у вези са климатским промјенама.

"Један сат који проводимо у мраку требао би послужити као подсјетник да морамо обезбједити одрживу будућност своје планете", поручују из WWФ-а.

Извор: РСЕ/ББЦ

Коментари / 0

Оставите коментар