Исповест Франческа Тотија...

Две неостварене жеље, син у Јувентусу, Спалетијевих пет минута, будућност. . .  Легендарни капитен Роме каже да има три опције када заврши каријеру и „понешто зна о том фудбалу“.

Фудбал 25.03.2017 | 00:00
Исповест Франческа Тотија...
Франческо Тоти је све мање на терену и има све мању улогу у клубу којем је посветио целу каријеру. Последњих година га је и све мање у медијима, ретко даје интервјуе, а изузетак је направио гостовањем на једној италијанској ТВ станици где је причао о својој досадашњој каријери и плановима за будућност.

Тотију на крају сезоне истиче уговор, а с обзиром на малу минутажу коју има, било би велико изненађење да га и наредне сезоне видимо у дресу Вучице.

„Уживам док играм иако је то ретко. Срећан сам када тренирам, када истрчим на терен, када имам лопту... Жао ми је што не проводим на терену онолико времена као пре пет или 10 година. Али поштујем одлуке тренере, чак и ове Спалетијеве. Можда ћу наставити да играм ако одем у Кину“, рекао је Тоти.

Тоти се налази у непријатној ситуацији да не игра, а Спалети је недавно рекао да ће он продужити уговор са Вучицом, само ако то уради и капитен.

„Спалети хоће да потпишем нови уговор, а да не играм? Не знам зашто бих то радио... Уводи ме по пет минута на крају утакмице јер очигледно да он сматра да ја вредим тих пет минута. Али ниједан играч за тако кратко време не може да окрене утакмицу. Надам се да ће Спалети продужити уговор и без мене. Добар је тренер, познаје амбијент и клуб. Ја сам на крају каријере, а он је будућност Роме“.

Извесно је да ће завршити играчку каријери и да га чека неки нови посао.

„Размишљам много о томе шта ћу радити када завршим играчку каријеру, али знам да је фудбал мој живот. Већ сам одлучио, али не желим да откријем јавно јер ћу се можда предомислити. Сачекаћи до маја или јуна. Знам да никада нећу бити тренер јер не желим да будем један против 30. Играчи су јако лукави... Имам три опције. Да наставим да играм, да постанем фукционер Роме или да радим нешто треће. Можда да постанем агент или ловац на таленте. Ипак, понешто знам о том фудбалу...“.

Две неиспуњене жеље има у каријери.

„Остаје жал што нисам играо у тиму са Бразилцем Роналдом и што нисам освојио Лигу шампиона са Ромом“.

Могао је да бира клуб у најбољим годинама каријере, али је вечно остао веран Роми.

„Пре много година сам био баш близу преласка у Реал Мадрид. Размишљао сам да одем из Роме, али из поштовања према њој, никада не бих играо за неки други италијански клуб“.

Иако је рекао да су Јувентус и Лацио клубови за које никада не би играо и одржао је то обећање, нема ништа против да његов син крене другачијим путем.

„Ако једног дана мој син буде имао понуду Јувентуса, рећи ћу му да је прихвати. Нема потребе да ради исто што сам и ја радио. Ако жели да промени клуб, мени је то сасвим разумљиво“, каже један од најбољих фудбалера света у последњих 25 година.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар