СП: Турци рутински са Финцима!

Два гола за четири минута са пет метара: Турска је жива! Ченк Тосун пресудио Финској у Анталији.  Пред меч Хрватска - Украјина, Турци су урадили свој део посла и пришли лидерима групе.

Фудбал 24.03.2017 | 21:00
СП: Турци рутински са Финцима!
Два кола за четири минута. И ето друге победе Турске у квалификацијама за Мундијал. Екипа искусног Фатиха Терима оправдала је улогу фаворита у петом колу квалификација и тријумфом над слабашном Финском укључила се у борбу за друго место на табели Групе И - 2:0.

Јунак Турске је Ченк Тосун, нападач Бешикташа, који као да се специјализовао за окршаје са селекцијама из Скандинавије. На данашњи дан прошле године дао је два комада Шведској, а онда је у Анталији исту порцију испоручио и екипи Маркуа Канерве.

Све је било решено за мање од фртаљ часа. Најпре је у деветом минуту Олдажј Саханцентрирао са левог бока, лопта прошла све у казненом простору, да би је на другој стативи сачекао Тосун, а онда је у 13, после корнера Селџука Инана главом закуцао под пречку за коначан резултат.

На тај начин Ченк Тосун је окончао низ од 514 минута без гола, а да је - без обзира на тај пад форме - реч о сјајном играчу, сведочи податак да је са ова два гола стигао до 22 ове сезоне, што за клуб, што за репрезентацију.

Турци су избили на деобу другог места на табели, а наредни испит имаће 11. јуна против самопроглашене републике Косово.

После ремија у мечевима са Хрватском (1:1) и Украјином (2:2), а онда и пораза на Исланду (2:0), екипа коју је у међувремену преузео "вечити селектор" Фатих Терим везала је две победе у квалификацијама за Светско првенство у Русији: такозвано Косово 2:0, Финска 2:0.

Тосун (25) бриљира ове сезоне у дресу Бешикташа, у који је дошао 2014. као слободан играч из Гацијантепспора. Терим га је уврстио у стартну поставу услед 20 голова на 37 наступа за Бешикташ од прошлог лета и 183 центиметара високи нападач му се адекватно захвалио.

Турска ће наредну утакмицу у квалификацијама за Мундијал одиграти 10. јуна против репрезентације такозваног Косова, у Албанији.

Иначе, Турци су дали два гола из два шута у оквир гола, остављајући Лукаса Храдецког без одбране током 90 и "кусур" минута. Финци су после стартног ремија са Косоварима 1:1 везали и четврти пораз, а куриозитет је да су у претходне две утакмице у Турској бележили победе - 0:1, 2:3.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП У РУСИЈИ 2018, ЕВРОПСКА ЗОНА

Група И, пето коло

Турска - Финска 2:0 (2:0)
/Тосун 9, 13/

20.45 Хрватска - Украјина
20.45 Косово (ФИФА) - Исланд

Табела: Хрватска 10, Украјина 8, Турска (+1) 8, Исланд 7, Финска (+1) 1, тзв. Косово 1.

Парови 6. кола (10. јун): Финска - Украјина, Исланд - Хрватска, тзв. Косово - Турска.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар