Јоветић: Надам се да ћу да останем у Севиљи!

Фудбалер Стеван Јоветић, у интервјуу за сајт Севиље, говорио је о тешком периоду у Интеру и додао да се нада да ће и следеће сезоне играти у Шпанији.

Фудбал 25.03.2017 | 18:00
Јоветић: Надам се да ћу да останем у Севиљи!
Црногорски репрезентативац, као позајмљени играч Интера, појачао је клуб из Андалузије у зимском прелазном року, а шпански клуб има право откупа уговора у јуну.

Јоветић се одлично снашао у шпанском клубу и на 11 мечева забележио три гола. Бивши фудбалер Манчестер истакао је да жели да остане у Шпанији.

“Овде ми је лепо и надам се да ћу да останем у Шпанији. Одговарају ми карактеристике Севиље, реч је о нападачком тиму, а такав фудбал волим.

Репрезентативац Црне Горе већ је говорио да је због Реал Мадрида одлучио да дође у шпански клуб, а сада је открио да су бивши саиграчи имали важну улогу у овом преласку.

“Бивши саиграчи из Интера Банега, Кондобгија и Медел, као и Насри, кога познајем из Манчестер Ситија, све најбоље су ми рекли о Севиљи, о граду и о тиму, као и страсти приметној на трибинама кад играмо утакмице на нашем стадиону. Додатни разлог био је тај да су неки играчи успели да баш у Севиљи оживе своје каријере и ја сам срећан што се и мени указала таква шанса“.

Нападач је ове сезоне у дресу Нераузура одиграо само пет утакмица, а није излазио на терен од 20. новембра и ремија са Миланом.

“Последњих шест месеци у Интеру су били веома тешки за мене. Мало сам добијао шансу да играм, али сам зато, на срећу, добијаопозиве за национални тим Црне Горе, где сам постигао три гола и наместио четири гола у четири квалификационе утакмице за Мундијал. Сваког дана тренирао сам сто одсто, осећао сам се добро, спремно, али није лако кад иза себе имате шест месеци паузе. Скоро без игре. У таквим случајевима морате да радите још жешће, верујући у себе и своје могућности. Франк Де Бур и Стефано Пиоли нису рачунали на мене, али то не није сломило, јер ако други не верују у вас онда је веома важно да ви сами будете сигурни у оно што можете. Био сам спреман, знао сам да ће на крају све да испадне добро“.

Велику захвалност дугује свом бившем стратегу из Интера, Чезару Пранделију.

“Од Чезара Пранделија сам доста научио и њему дугујем. Он је сјајан стратег и под његовим вођством сам играо сјајно. Био сам нервозан што не играм више у мојој првој сезони, љутио сам се, али кад се сад сетим тог периода схватам да нисам био спреман за такву врсту фудбала“, додао је Стеван Јоветић.

Јоветић, који после две сезоне у Партизану, пет у Фиорентини, две у Манчестер Ситију и једне у Интеру, има укупно четири трофеја, 'дуплу круну' са 'црно-белима' и два трофеја на Острву са 'Грађанима', значајно је појачање за прошлогодишњег освајача Лиге Европе и учесника осмине финала Лиге шампиона ове сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар