Састали се Путин и Марин Ле Пен

Председник Русије Владимир Путин данас се састао са француском ултрадесничарском председничком кандидаткињом Марин Ле Пен у Кремљу и рекао јој да Москва нема намеру да се меша у председничке изборе у Француској.

Свијет 24.03.2017 | 13:42
Састали се Путин и Марин Ле Пен
Ројтерс оцењује да би овај састанак могао да јој прикупи подршку у кампањи за председника Француске.

Путин је нагласио да Москва има право да се састане са било којим француским политичарем са којим жели и да представља "брзо-растући елемент" европске политичке силе.

"Знам да се изборна кампања у Француској активно развија. Не желимо да утичемо на догађаје на било који начин, али резервишемо право да се састанемо са било којим представником свих политичких сила те земље", рекао је Путин.

Иако је веома популарна у Француској, недостаје јој подршка из иностранства, која долази само од других десничарских партија, наводи Ројтерс.

Путинов портпарол Дмитриј Песков рекао је новинарима на конференцији за штампу да Путин и Ле Пенова нису дискутовали о било каквој финансијској помоћи њеној странки.

Ле Пенова, која је рекла да се диви руском председнику, посећује Русију на позив председника спољнополитичког одбора доњег дома парламента Леона Слутског.

Извор: Агенције
Фото: Тас

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

пиргави

24.03.2017 12:56

Добра је Марин ја јој зелим успјех и побједу на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

24.03.2017 13:23

Шта би требао радиш Путине, да одеш лијепи плакате Лепенове по Паризу и да као онда се мијешаш?. Не подржаваш ни Додика и не мијешаш се, али га по наговору Кустурице и плаћањима вјероватно, примиш уочи избора. У Србију шаљеш неке старе авионе и примаш Вучића. Лично сам за неке поступке Путина сагласан, али ови поступци нису за интересе држава него Русије. Немам ништа против Лепенове, чак напротив, али боље се не мијешати и подржати побједника и нека то буде гос. Лепен.... То је демократија.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.03.2017 17:03

Верујем да ће Путин сад да одахне, пошто си ти "лично сагласан са неким потезима"!

Name

Зоки

24.03.2017 18:34

Добице и она Санкције јос мало, и јос је требају ухапсити у Француској ради Корупције ...!!

ОДГОВОРИТЕ