"Колашинац је најбољи лијеви бек у Бундеслиги"!

У Бундеслиги наступа велики број одличних лијевих бекова, од Бајерновог Давида Алабе, преко Марсела Шмелцера из Борусије Дортмунд, до Келновог Јонаса Хектора, али их је све ове сезоне засјенио Сеад Колашинац, дефанзивац Шалкеа и БиХ.

Фудбал 26.03.2017 | 09:00
"Колашинац је најбољи лијеви бек у Бундеслиги"!
Барем тако тврди званични портал шампионата Њемачке - Бундеслига.цом...у ауторском тексту под насловом "Колашинац - Од заборављеног човјека у Шалкеу, до најбољег лијевог бека Бундеслиге".

Репрезентативац Босне и Херцеговине је у тријумфу против Мајнца (1:0) показао све оне особине које га издвајају од осталих играча на његовој позицији, а поготком је донио три бода који су подигли екипу из Гелзенкирхена ка горњем дијелу табеле.

"Још нисмо тамо гдје би требали да будемо, али кренули смо да поправљамо ситуацију", изјавио је Колашинац званичном клупском сајту послије тријумфа на "Опел Арени". "Даћемо све од себе до краја и покушати да освојимо највише бодова што будемо могли. Видјећемо, на крају гдје ћемо бити".

Партија коју је пружио против Мајнца, наводи поменути сајт Бундеслиге, потврдила је без икакве сумње да је најбољи играч на својој позицији у шампионату Њемачке.

А 23-годишњем Колашинцу није било лако се уклопити у тим након што је пропустио готово цијелу сезону 2014/15 због повреде укрштених лигамената. Тада су се у Шалкеу појавили страхови да никад неће испунити свој потенцијал, посебно откако је екипу преузео Маркус Вајнцерл.

С обзиром на Сеадов борбени дух и податак да је у поноћ послао СМС поруку тренеру да жели играти против Мајнца иако је имао поломљен нос, говори о његовом карактеру. Чак и са маском био је најбољи актер на терену...

Капитен плавих Бенедикт Хеведес и везиста Леон Горецка су у посљедњим изјавама нагласили да "воле" играти са Колашинцем, а то поткрепљује и њихова појединачна статистика - рецимо Горецка је постигао три пута више голова него претходне сезоне.

Колашинац је ове сезоне био стријелац три поготка уз пет асистенција, а можда заблиста и против Борусије Дортмунд у наредном сусрету 1. априла како би додатно приближио Шалке пласману у међународна такмичења и наредне године.

А ове у Лиги Лиги Европе су стигли до четвртфинала гдје их очекује двомеч са холандским Ајаксом.Европа је увијек важна и Колашинац жели још више од пласмана међу осам најбољих.

"Ајакс је пристојан противник. Избјегли смо неке снажне тимове, али то наравно не значи да ћемо лако проћи Холанђане. Свако ко је стигао међу најбољих осам заслужује поштовање".

Дефанзивац "змајева" је дошао у центар пажње многих европских клубова и Шалкеу ће бити тешко да га задржи у Гелзенкирхену. Спортски директор Кристијан Хајдел, иако му уговор истиче на љето, вјерује да ће потписати нови. Осим тога, сматра да је Колашинац постао "изузетно важан" да би га се одрекли.

Колашинац је ове године пропустио само један меч и с близу 90 утакмицама у ногама у Бундеслиги чини се да су почели озбиљно да схватају "колико далеко" може да оде.

Тренутно је Сеад у Тренинг кампу у Зеници, гдје се са "змајевима" припрема за суботњу утакмицу против Гибралтара у квалификацијама за Мундијал 2018. године у Русији.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар