Суд: Оптужница за Бобар банку

Суд Босне и Херцеговине потврдио је оптужницу против свих особа које су оптужене у предмету "Бобар банка", потврђено је јутрос медијима. Да је оптужница, коју је раније поднијело Тужилаштво БиХ, против руководилаца у Бобар банци потврђена у Суду БиХ, открио је синоћ министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић (СДС), гостујући у емисији "Пулс" БН телевизије.

Република Српска 24.03.2017 | 10:07
Суд: Оптужница за Бобар банку
Оптужница обухвата 16 лица која се терете за финансијски криминал и злоупотребе, које су грађанима, предузећима и правним субјектима нанијеле штету од око 122,5 милиона КМ.

Оптужница је потврђена против Дарка Јеремића, Петра Цацановића, Ане Миросављевић, Драгана Радумила, Соње Куртума, Саше Томића, Славице Ињац, Батрића Ђуришића, Здравка Дубова, Игора Продановића, Снежане Вујинић, Драгице Томић, Горана Игњатовића, Паје Панића, Драге Ђукановића и Јефе Бошковић.

Оптужене се терети да су, као група повезаних особа, остварили надзор над цјелокупним пословањем Бобар банке а. д. Бијељина те омогућавали давање вишемилионских кредита без адекватних средстава осигурања који су незаконито додјељивани повезаним правним особама Бобар групације, а чија наплата реално није била могућа нити је поврат кредита адекватно осигуран.

На тај начин су довели до финансијског слома банке и пропасти депозита које су у банци имале фирме, органи управе, као и грађани који су због пропасти банке остали без уложених средстава која су достизала и вишемилионске износе по појединим повјериоцима.

С обзиром на то да су у банци била уложена средства здравствених завода, електропривреда, општина и других правних субјеката, као и грађана појединаца, пропашћу банке директно или посредно су оштећени многи грађани и у Републици Српској и у ФБиХ, као и у Брчко дистрикту БиХ.

Како је најављено, Тужилаштво БиХ ће наводе оптужбе доказивати позивањем близу 60 свједока и стручних вјештака, а уз оптужницу је приложено више од 2.500 доказних материјала.

Истрага и оптужница у предмету Бобар банка је једна од најкомплекснијих истрага финансијског криминала које су рађене у Босни и Херцеговини и први предмет у којем висина штете прелази 100 милиона КМ.

БН телевизија

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

дјода

24.03.2017 09:14

САД се питам дал новац стизе сутра ил прекосутра ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца Дискреција

24.03.2017 11:11

Браво Мектићу!!! Заиграла мечка и пред Додиковим вратима

Name

Лиска

24.03.2017 12:16

Је л' то онај Цацановић што му је жена из Телекома узела дебелу отпремнину, па потом експресно прешла у Електродистрибуцију?

Name

Ре

25.03.2017 11:52

Нема новца и неће га бити ни 20% од износа депозита. Само екипа из БН, Павловић, Перић, Видић, Кришка..дугује преко 50 милиона, не враћају ништа а нема им се шта узет.

Name

Милорад(власник основног суда Бањалука) Додик

26.03.2017 12:00

Случај Бобар Банке треба пребацити на основни Суд у Бањалуци и да се почињени криминал заташка а оптужи неко невин. Додиков криминал треба процесуирати на Додиковом Основном Суду у Бањалуци,да не испадне да је џабе приватизовао овај суд. Јадни Додик тамо поставио своје судије и предсједника суда Милекића а ова покварена држава шаље случајеве у Сарајево на суд. Исправно би било,по Додику и хоботници,да Славица Матијаш буде главни тужилац на случају Бобар а судија један од незналица подчињени Спасану Келеману и да буде ослобађајућа пресуда у једном рочишту!!! Није више Миле Ронхил него Миле Основни Суд!

Name

брод

24.03.2017 09:14

Свака част министре Мектићу. Брод је уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

24.03.2017 10:11

Тако је, а ви из Брода му дајте зато још десетак хиљада

Name

ре

25.03.2017 06:20

СВИ СМО УЗ МЕКТИЋА, АЛ ОН НЕ ДОБИЈЕ СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ.,,,Бобар банка је дала фирмама Гаврила Бобара више десетина милиона. И више него што дозвољава закон о повезаним лицима. Павловић банка је дала фирмама С.Павловиће такође више него је смјела. онда су се Бјељински банкари досјетили,,ја теби, ти мени. Бобар банка да Павловићевој фирми 5 милиона, одмах након тога Павловић банка да Бобаровој фирми 5 милиона...са тим незаконитим радњама је у потпуности била упозната Агенција за банкарство. Епилог свега је да један другом нису дали добре гаранције, банке нису контролисале троше ли се кредити намјенски а неспособни им директори и фамилија која се петљала је то раскрчмила или крпила старе рупе и проблеме. код нас може све док постоје слијепи тужиоци управници мађионичари (Лазо Ђурђевић) Овај слуЧај се требао звати "БОБАР И ПАВЛОВИЋ БАНКА".

Name

Зоол

24.03.2017 09:15

А нека нам влада објасни зашто једино опстине у којима је био СДС на власти нису депоновале новац у Бобан банку.Зато сто су знали каква се пљачка спрема сто знаци да је влада притискала начелнике Опстина и директоре јавних предузеца да код Бобара пребаце новац сто збаци да је влада РС директно одговорна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ:

26.03.2017 13:37

Није никакав проблем што су општине и јавне установе тамо депоновале новац, није проблем ни што се из власти ургирало за неке кредите. Власти би свакако одговарало да су од тог новца отворена радна мјеста, то би значило побједу на следећим изборима. По мени је проблем што власт не помогне Бобар банци да наплати пласирани новац. У Бијељини имате примјер да неки привредници, који имају по пар фирми, неће уопште да враћају кредите Бобар банци. По висини дуга предњаче Слободан Павловић, Митар Перић, Горан Василић- Кришка.

Name

таман

24.03.2017 09:24

Да се провјере трансакције:Ново РС доо,Рса гаминг доо,Униброс Стеел,Новоматиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

24.03.2017 09:38

Требали су их све похапсити прије него сто су објавили имена. Сад це вецина од њиг нагарити у Србију. На залост Србија се пуни лоповима из целог окрузења. Казу људи : "Уби цовека ,бези у Србију и неце ти нико ниста"

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ библ

24.03.2017 10:46

Браво за коментар, то је спрега власти и лоповлука, прово објави ко је оптужен, а онда мили моји куд који, "живјела" Србија јер се тамо склања свакакав шљам, а тако је и са шљамом са хрватским предзнаком и све док је тако јадна је БиХ са својим поштеним Србима, Хрватима и Бошњајцима.

Name

П

24.03.2017 09:52

Браво за Мекту!Сад ће Славица и Снијежа пропјевати- против шефа Миле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

24.03.2017 10:46

Ма ста вриједи сто пропјевају кад је застицен као бели медвјед а кредите дизали људи од повјерења Милокрада неки су вец у затвору због пореза а он И'м издрзава фамилије то вам је зацарани Круг који ни Поаро немозе расвијетлити

Name

Хамис

24.03.2017 11:42

Пропјевао је и Кемал Цаусевиц уз изјаву да му је то најсретнији дан у зивоту ,сад кмеци како га је изиграло тузиластво.Тако да од пјевања нема ниста ,а и треба их цоркирати јер ни они ниста нису бољи од сефова а имале су и дебелу корист

Name

Босна и Херцеговина

24.03.2017 11:55

Живот у Републици Српској постаје идентичан животу на Сицилији, гдје влада мафија, гдје адвокати раде за мафију, судије за мафију, склапају се породични бракови између богатих, а онда се јебу појединачно са другима, проституција на сваком ћошку, бјелог праха ко брашна, ујутро кад идем на посао, оно се младе "раднице" враћају са посла, богами неке возе и таxијем кући , неке рашчупане посрћу по граду са високим потпетицама, црне лимузине са затамљеним стаклима гмиле, гориле са црним сунчаницама се шеткају градом, зато предлажем да поднесемо захтјев за припајање Италији.

Name

Мрцевци

24.03.2017 18:34

Ми смо будале који то само нијемо посматрамо а коментари су сви тацни.Лицемјери јос изадју на РТРС И казу градани се морају придрзавати ,закона

Name

ре П

26.03.2017 17:57

Жао ми је ових жена. Оне се сигурно неби прихватиле функција да су знале да морају дјелити паре мимо критеријума и подржавати банке (Павловић и Бобар) мимо закона. За Славицу Ињац се зна да је велики професионалац...вјероватно се нису могле одупријети притисцима власти.

Name

Др

24.03.2017 10:33

Само напријед Мекта краљу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица Матијаш

24.03.2017 10:40

Да сам ја тузилац у случају Бобар било би ујео вук магаре....... ха ха ха ха....... колико сам криминала покрила и покривам,ово би било ништа....... поздрав од тужиоца Славице Матијаш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправићу те

24.03.2017 12:19

Ти си Славица Мафијаш, а не Матијаш.

Name

????

24.03.2017 12:22

А Желимир Лепир? Славица је једна у низу моралних наказа која извршава Лепирова наређења упућена од Додика.Лепир је тампон између тужиоца и Додикове кримналне организације!

Name

сад ће да се види

24.03.2017 16:38

Мало суд да провјери пологе Рса гаминг доо,какав се новац полаже,да ли је стварни промет или је промет кроз папире? Било је вријеме.

ОДГОВОРИТЕ