Зоран Тошић о мечу у Тбилисију: Побиједићемо! Сад кикс не долази у обзир!

Зоран Тошић за Блицспорт поручује да верује у тријумф Србије у Тбилисију, у мечу петог кола квалификација за одлазак на Светско првенство који је на програму овог петка од 18 сати по средњеевропском времену.

Фудбал 24.03.2017 | 10:30
Зоран Тошић о мечу у Тбилисију: Побиједићемо! Сад кикс не долази у обзир!
- Не мислим да је меч са Грузијом одлучујући за пласман на Мундијал јер има још доста да се игра до краја квалификација, али је важно да у Тбилисију упишемо победу како бисмо били корак ближи Русији 2018. У претходним квалификацијама смо имали доста проблема са условно речено малим селекцијама на њиховом терену, сећамо се Јерменије и Естоније. Не смемо да допустимо кикс против Грузина, а ја сам уверен да ћемо овог петка остварити повољан резултат - рекао је Тошић за Блицспорт.

Бамби је за репрезентацију Србије забележио 76 наступа и уписао 11 голова, а уколико добије прилику против Грузина покушаће да је искористи на најбољи начин.

- У септембру ће бити тачно десет година откад сам дебитовао за А репрезентацију. Увек сам за Србију давао свој максимум, иако то некада није било на задовољавајућем нивоу. Нормално је да очекујем да играм против Грузије, јер да није тако не бих ни долазио на окупљање “орлова”, нити бих путовао са репрезентацијом. Видећемо колико селектор Муслин рачуна на мене, да ли је то неколико минута или цео меч. Уколико добијем прилику спреман сам да помогнем екипи. Потрудићу се да на терену направим разлику, јер се од играча који игра на мојој позицији очекује да асистира и постиже голове. Волео бих да постигнем гол против Грузије јер бих њиме добио на самопоуздању.

Тошићу се у Премијер лиги Русије зимус прикључио наш капитен Бранислав Ивановић који је дрес Челсија заменио Зенитовим.

- Бане је наступао у лиги Русије пре мене, а док није прешао из Челсија у Зенит били смо често у контакту. Распитивао се каква је лига, какав је клуб. С обзиром да већ седам година наступам за московски ЦСКА доста сам га информисао. Ипак је Ивановић искусан ас, па њему ново окружење не представља проблем. Мислим да је велико појачање за Зенит, а и добро је да за нашу репрезентацију да имамо више играча који играју у Русији где ће бити завршница Светског првенства наредне године.

Тошић је у ЦСКА већ седам година, освојио је три титуле и два национална Купа.

- ЦСКА из године у годину остварује добре резултате. Тренутно смо на деоби другог места са Зенитом, шест бодова мање у односу на Спартак. Нас интересује само титула, а откако је Гончаренко Виктор постао тренер наше екипе играмо много боље. Мислим да имамо довољно снаге да у нареднх десет кола престигнемо Спартак, јер је ЦСКА клуб који се никада не предаје. Иако имамо далеко мањи мањи буџет од Зенита, Спартака, Локомотиве и Рубина боримо се сваке сезоне за титулу. Мој клуб не доводи нека велика појачања, већ црпи најбоље из играча који су ту годинама. У последње четири сезоне смо били три пута шампиони Русије и верујем да ћемо да остваримо циљ, пошто смо у финишу првенства увек најопаснији - рекао је Тошић.

Партизан ће бити шампион!

- Редовно пратим мој Партизан и верујем да ће црно-бели освојити шампионат Србије. Криво ми је што у дербију нисмо успели да победимо Црвену звезду јер смо били квалитетнији ривал. Нисам могао да верујем да је судија допустио игру код Звездиног гола иако је лопта напустила терен. То је директно утицало на игру. Има још један дерби да се игра, биће изједначено првенство до самог краја, а верујем да ће црно-бели део Топчидерског брда бити срећнији на крају првенства - јасан је Тошић.

Група Д, мечеви у петак:

Грузија - Србија 18

Р. Ирска - Велс 20.45

Аустрија - Молдавија 20.45

Табела:

Р. Ирска 4 3 1 0 7:3 10

Србија 4 2 2 0 9:5 8

Велс 4 1 3 0 8:4 6

Аустрија 4 1 1 2 6:7 4

Грузија 4 0 2 2 3:5 2

Молдавија 4 0 1 3 2:11 1

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар