Утопило се 200 људи из два брода?

Страхује се да се преко 200 миграната утопило када је брод потонуо код либијске обале, наводе шпанске хуманитарне организације, а преноси ББЦ.

Свијет 24.03.2017 | 09:00
Утопило се 200 људи из два брода?
Како наводе из НВО Проактива, пет тијела је пронађено у близини два преврнута брода у која може да стане и по преко 100 људи.

Из италијанске Обалске страже потврдили су да се пет људи утопило, али истичу да не могу да потврде процјене хуманитарне организације Проактива, наводећи да нису добили никакве хитне позиве у помоћ.

Из Проактиве наводе да се најмање 240 миграната утопило због пренатрпаности бродова. 

"Извуки смо пет тијела. Ово је жестока реалност патње која је невидљива у Европи", наводи Лаура Лануза из те организације. 

Број миграната који покушава да бродом из Либије дође до Италије значајно је повећан од како је рута од Турске до Грчке затворена. 

Италијанска обалска стража за само посљедњих неколико дана извршила је преко 40 операција спасавања. 

У Италију је ове године стигло више од 20.000 миграната, а процјењује се да је преко 500 погинуло или нестало током пута.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Видљивост

24.03.2017 11:44

Сви ми то видимо док отворимо оци и цујемо арапски. У аутобусу плате једну карту и заузму 6 мјеста. Старци трце да купе храну којој је рок истекао, јер ЕУ је на издисају. Једино су сретне бабе, проститутке, инвалиди и педери. Секс је будзасто. За борависну, ноцење, тумацење итд. Знамо ми све цак и ко ради на границама ове несреце. Никог висе не дотице колико је мртвих само колико је зивих и како их прехранити. Треба бити разуман да сви не мисле о сексу и романсама с озењеним људима.

ОДГОВОРИТЕ