Без застоја на путевима Српске

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а из Ауто-мото савеза Српске посебну пажњу возачима скрећу на повећан број мотоциклиста и бициклиста у саобраћају.

Република Српска 24.03.2017 | 07:56
Без застоја на путевима Српске
На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на дионици Градишка-Чатрња, од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се једном траком, због санације коловоза.

На магистралном путу Бијељина-Угљевичка Обријеж и Лончари-Брчко-Бијељина саобраћај ће се на мјесту извођења радова од 7.00 до 17.00 часова одвијати наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Вршани-Бијељина биће уређиване банкине.

Због деминерских радова, саобраћај се привремено обуставља на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови у току су и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе, гдје се од 8.00 до 16.00 часова саобраћај одвија у режиму 30 минута обуставе, а 10 минута пропуштају возила.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја до 15 минута, и то од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по сувим коловозима.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај, максимално 30 минута, највише четири пута.

Од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор у мјесту Насеобина Лишња и Пураћи, те локалитету Ђокин поток.

Због изласка на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, на подручју Прњаворске петље.

Због радова је измијењен режим саобраћаја и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака због клизишта се саобраћа једном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На ауто-путу А-1, дионицама Сарајево запад-Лепеница, у близини тунела Игман, и Какањ-Зеница Југ, у мјесту Доњи Тичићи саобраћа се једном траком због санације клизишта. За данас је најављен почетак санационих радова и на дионици А-1 Звировићи-Кравице, испред моста Студенчица и од тунела Бијела Влака до вијадукта Павловић.

На ове двије локације возила ће саобраћати успорено.

На граничним прелазима задржавања при преласку границе јутрос нису дужа од 20 минута.

Саобраћај је повремено успорен на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због радова који још трају на подручју Хрватске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Туриста

25.03.2017 02:54

Хоцете ли ви те радове заврсити до сколског распуста? Долази дијаспора па да неби имали задрзавања на путевима.

ОДГОВОРИТЕ