Рак пажљиво бира своју жртву

Зашто неки људи оболе од рака, а други не? Да ли је у питању лоша срећа или нешто треће?

Свијет 24.03.2017 | 07:21
Рак пажљиво бира своју жртву
Највећа количина средстава у свету усмерена у медицинске студије одлази на истраживање рака, трећег најчешћег узрочника смрти на свету. Од нечег се мора умрети, али генерални став је како је знатно боље умрети од срчаног или можданог удара, него рака.

Која је разлика? Свјесност постојања рака и традиционалне терапије које се примењују продужавају агонију ове болести у просеку на две године, две године испуњене надом и идејом да се смрт може и требала би спречити. Али, научници, за разлику од фармацеута, све чешће постављају питање, а не одговор на тему рака које може открити пуно тога чега нисмо свесни - а то је зашто сви немамо рак, односно зашто га само неки добију?

Могло би се рећи како је наш организам буквално преплављен смрћу. Коса, нокти, спољни слој коже - све су то мртве ствари које сваке недеље губимо, одбацујем и нестају - око 80 посто честица у затвореним просторима које се пресијавају на сунцу заправо су мртве ћелија коже људи. Ипак, већина тела се састоји од живих твари, попут биолошке пшенице која спаљује храну за енергију потребно за дисање и кретање, грејање и размишљање.

Ћелије организма су врло активне и запослене дељењем милиона пута сваког дана. Фасцинантан је то процес репликације инструкција - ДНК за сваку ћелију кћери захтева копирање идентичног ланца три милијарде нуклеотида.

У свему томе, наша тела ипак нису савршена. Сваки пут кад се ћелија подели, ензими који суделују у синтези у просеку направе чак око 120 хиљада грешки. Пуно или мало, сасвим је небитно, све док се не догоди кључна грешка која делује као окидач рака захваљујући абнормалном раду ћелије, расту те непрекидном дуплицирању. Таква ћелија игнорише сигнале да престане те стимулише тело да је опскрбљује крви како би још расла. Тада се таква ћелија бесконачно размножава, односно рак шири по телу.

Доктор Симонцини тврди: Рак је гљивична инфекција и лечи се обичном содом бикарбоном на овај начин!

Наравно, кључно је и о којем се типу рака, односно грешки ради, јер код једних то иде брже, а код других спорије - укупно постоји чак њих 200 различитих.

Обоје пуше, али само је један добио рак

Сви су чули или познају неког ко је по свој прилици требао добити рак - комшија Перо који је пушио три кутије цигарета на дан, тетка која је цео живот гојазхна и уз то пије, бизнисмен који не једе ништа пре пет поподне осим властитог стреса, примера је безброј и често их користимо за изговор настављања с властитим лошим навикама.

Прича поприма дубљу димензију кад оболи од рака у 50-ој жена комшије Пере која никад није пушила, пила, или била дебела... Све и да је пушила, зашто је она добила рак, а Перо није? Крајња се истина ипак скрива у нашим генима, а не стилу живота. Посматрајући дугогодишње пушаче, научници су открили како је свима заједничка варијација појединих гена, а њих су прикладно назвали "генима дуговечности".

"Открили смо низ генетских маркера који подстичу дуговечност, а ти исти гени могу се наћи код људи који су доживели дубоку старост. Они функционишу тако да подстичу ћелије на бржи опоравак од негативних био-хемијских утицаја," објашњава професор Морган Левин.

Тврди да је излечио рак у 4. стадијуму содом бикарбоном: Ово је његов рецепт од 2 састојка!

То се сматра и еволуцијском мутацијом, а сретници који су наследили те гене имају тек 11 посто вероватности да ће икад у животу добити рак, док је код осталих вероватност од 40 до 60 посто.

Пет ствари који дефинитивно повећавају ризик таквих грешака

Упркос доброј или лошој генетици, опет постоје случајеви који се не уклапају у калуп, а то су управо они узроковани вањским факторима. Уопштено, постоје њих пет који су неоспорни узрочници настанка мутација, па самим тиме и рака.

Претерано сунчање, нарочито у млађој животној доби

Пушење

Дебљина

Хормонске терапије/изложеност зрачењима

Конзумирање прерађене хране/унос премало влакана.

Извор: Еxпресс.хр

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

сугестија

24.03.2017 07:14

Опасна страна интернета су сарлатанске теорије, обмањивања и искуства из којих се одмах изводе науцне теорије. Содебикарбоне има свуда, ипах данас умиру хиљаде од рака..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

24.03.2017 09:51

Када би науцници заиста знали ста изазива рак они би тада пронасли и успјесни лијек против рака. Вјерујем да постоји у природни лијек против сваке болести који треба поново открити!

Name

кооо

25.03.2017 19:41

Па зар нам рак не даје овај твој бог михицу којег стално спомињес.

Name

румунија

26.03.2017 06:16

Одродили смо се од природе,а самим тим И од Бога,зато смо много болесни у сваком смислу!

Name

Саки

24.03.2017 08:18

Ако пажљиво бира, мене ће наћи 100%. До сада ме ништа ружно и опасно није обишло. Али нека зна да му лако бити неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханиште

25.03.2017 20:17

Насмија ти мене пријатељу.

Name

Јасно

24.03.2017 08:27

Само фармацеути негирају алтернативне, рекло би се, природне лијекове, а зна се засто. Колико је поубијано оних који су јавно говорили о постојању природних лијекова против свих болести. Природа је све регулисала. Један нам је професор исприцао прицу када је био у Африци (вријеме када су у моди биле перлон косуље) како је једног колегу угризла отровница змија и како су им у помоц присли мјестани домороци и донијели неку траву коју су ставили на мјесто угриза и цовјек је презивио. Природа је све регулисала, а исту је створио Бог, али је у стварању направио само једну греску: што је створио и цовјека који нарусава природне законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јебогавраг

25.03.2017 22:21

А јел ико пита колико је РС озрацена? Сваки томахавк по 20кг о. уранијума..

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузна реалност

26.03.2017 08:33

Нико не смије да потегне то питање у страху од ММФових. То би био вазан задатак за владу, а не лицно богацење без граница.

Name

Цхристиан Сwеден

26.03.2017 22:20

То и није вазно, власт каква јесте она унистава срз народа, а то је постење и искреност. Висе се не вјерује ни комсијама ни родјацима. То је власт урадила. Сви су постали непријатељи. А тај нато користи муницију са осиромасеним уранијумом јер је он најтези елемт који могу да користе а има и секундарну реакцију самозапаљења. Гадјали су косово па ено Албанци свијетле колико је зрацење. Оно сто је дефинитивно тацно да власт на нивоу творевине зване БиХ, Алија Младји, Додик, и онај Цовиц, раде на лицном богацењу бескрупулозно.,... униставају психу народа који постаје роб безнадја и несреце, свестеници, имами, попови се богате а народ све веца сиротиња... Мјењајте власт, тразите неког ко нема орахе у дзепу, и избори на 2 године комплетни спојени и дрзавни и опстински, јефтини су избори на 2 године , него кад засједну на 4 па их не скинес за 16...