Нема независне РС али ни унитарне БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је мишљења да није могућа независна Републике Српска, а ни унитарна БиХ без ентитета. И за њега једино реално и могуће рјешење је Дејтон и да, ако неко покуша да уради нешто друго, нема шансе.

Босна и Херцеговина 23.03.2017 | 22:56
Нема независне РС али ни унитарне БиХ
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изразио је вечерас наду да се политичари у БиХ неће бавити прошлошћу и да ће у будућности више пажње бити усмјерено економији, развоју, бољем школству, запошљавању и осталим животним темама.

"Морамо реално поћи од чињенице да је Дејтон једино могуће рјешење и да, ако неко покуша да уради нешто друго, нема шансе. У овом тренутку мишљења сам да бар 20 година није могућа независна Република Српска, а ни унитарна БиХ без ентитета. Ако то прихватимо онда се можемо окренути будућности", рекао је Иванић вечерас новинарима у Дервенти.

Према његовим ријечима, у Сарајеву постоје они који не прихватају реалне могућности и настоје да производе кризу.

"Мислим да је међународна заједница у међувремену постала реалнија када је приступ БиХ у питању. ЕУ је рекла је не интересује наш устав већ економске реформе", додао је Иванић.

Он каже да је посљедња сједница Предсједништва БиХ прекинута одласком бошњачког члана Бакира Изетбеговића и да је он адреса на којој се може добити одговор када ће се стање у Предсједништву БиХ вратити у нормалу.

"Изетбеговић мора рећи како види наставак рада и дати одређене одговоре. Не можемо се понашати као да се није ништа десило. Шта је са налозима из кабинета бошњачког члана бошњачким амбасадорима да се не поштује министар из реда српског народа?", упитао је Иванић, који је почасни предсједник ПДП-а.

Он сматра да неко мора да се извини или да каже да се такве ствари више неће дешавати и да се "писма која се шаљу отварају само зашто што је у Амбасади БиХ неко из другог народа".

"Напротив, остварили смо неколико политичких успјеха. Први пут довели смо међународну заједницу у позицију да не може бити једнострана", изјавио је Иванић.

Он је у Дервенти присуствовао сједници ОО ПДП, чији је почасни предсједник.  

(БН/Срна)
(фото: Срна)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

23.03.2017 22:07

Бити спреман за рат најбоље је средство да се очува мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погресно

23.03.2017 22:24

Бити спреман за мир најбоље је рјесење за свију.Дајте не лупајте.Доста је крвавих трагова по Балкану.

Name

Сд

24.03.2017 06:08

Смрт националистима са било које стране

Name

Није битно

24.03.2017 06:32

@3г о каквом рату говориш? Ко против кога? Хајде ми реци, шта је неком србину нпр. из Бијељине крив неки бошњак из Зенице или хрват из Љубушког? Зна се ко је најодговорнији за сиромаштво у РС-у, па зашто би сад ова тројица (србин, бошњак и хрват) требали да се убијају? Наравно иста ситуација је и на другим странама....

Name

Стрпљен

23.03.2017 22:21

Није проблем,народ се овако може патити и натезати још 200 година,бар док се не иселе сви одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

24.03.2017 03:03

Кад би смо се сви одселили, рецимо на Гренланд, мислим да би ови политицари кренули за нама да нам одреде колики дио глецера припада којем народу.

Name

миле

23.03.2017 23:05

И сада по Иваницу додик се не треба извињавати ни за ста око пријетњи сецесијон, али муслимани се требају извињавати за све сто су они радили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре миле

24.03.2017 07:49

Прво ти ниси србин . друго ти знас да миле није 92 напо војску треце И дан данас у миру твоји раде на стету срба. Зивјела независна Република Српска

Name

милован

24.03.2017 18:56

Живјела сад би рекао шта. Дјецо драга ви који овдје писете, појма немате о ничему, а најмање о историји и како је шта настало овдје и колика крв је проливена!! Национализму нема мјеста, од тога се не живи!

Name

Виола

23.03.2017 23:06

Подршка мудром човјеку који је матирао махалаше у пар потеза и свезао их у чвор из кога се неће од везати до избора. Мајстор је! Значи за 20так година, па и није то неко вријеме, брзо ће то проћи, а онда ој другови јел вам жао растанак се примакао. Не могу дочекати да своју државу добијемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Виола

24.03.2017 08:00

Нећеш ни дочекати.

Name

Лаки

24.03.2017 01:43

Има независне Републике Српске и бице је,а нека буде унитарне федерације..

ОДГОВОРИТЕ
Name

пусти снови

24.03.2017 08:04

Само сањај дијете драго,лијепи су снови.Проблем је збиља док се будеш будио, труцкајући се на приколици трактора на путу ка Мајци преко Дрине.

Name

Балкан

24.03.2017 01:47

Прво треба отјерати окупаторе са Балкана,(отјерати, јер сами никад неце отици), па онда разговарати о унутрасњем уредјењу дрзава. Моје мисљење је да Република Српска немора нузно да буде независна, али њена овластења, која су јој дата Дејтоном, морају да јој се врате, а Српски народ мора да се постује као један од три конститутивна у БиХ. Политика унитарне, Босњацке Босне и Херцеговине води само у пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало Овластење

24.03.2017 10:38

Знас ли о цем прицас ил лупас напамет науцену пјесмицу ко сваки бот СНСДа?? Која овластења сад спрецавају икога да се развија и запосли људе?? Ста то сто је неко негдје пренио унистава РС? Мозда оне пиве за зељезницаре,они су дотакли дно и свјесни су тога па их сака лазних обецања и 2 пиве могу окренути за 360 степени, не знам ста це бити ако на ред додју они који су радили и зарадјивали озбиљнији новац а вољом ове власти остали без средстава за зивот? Уосталом кад си вец ситницар један Мирко Саровиц на ког би ја пренио сва овластења владе на батерије вриједи висе него сви Зељкини министри. Да ли то знаци да је он јер је дрзавни министар мање србин или ста вец? Ста би тек рекли за пребирање крвних зрнаца Мектицу који је за резимску тв јос увијек Хрват јер је тако реко Дзевад г. Кад би пребирали Додике сазнали би да су вецина из Херцеговине а њих мозда 10 посто је одселило у околицу Бањалуке и православци су. А по правом поројеклу су украјинци. Ова земља неце напријед док год не сабере 2 и 2 и не схвати да проблем нису пренесена овластења него неспособни корумпирани политицари и недостатак идеја и предузетницког духа код људи

Name

Кики

24.03.2017 14:11

Ево вратит цемо.Гдје хоцес да ти оставимо? Ја будале,цуј мора?? Па парламент их је пренео са гласовима српских политицара. Ама бас све до једне. Питај СНСД. Сад цекајте да налете такве будале код босњака да вам то изгласају.

Name

Кинта

24.03.2017 05:42

Сматрам да овај политицар добро ради свој посао,али се задњих дана расприцао као баба.Изјава све у стилу ове из наслова.Нек мало прицају они који су замутили ову тренутну ситуацију.Од њих ни гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

24.03.2017 06:04

Боље да си рекао нема ни једно ни друго никада,да ви политицари сугерисете народу мир,сузивот, помирење,просперитет а не да нас распамецујете стално својим манипулацијама ради својих интереса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

24.03.2017 06:13

За двадесет година овде неце бити народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

24.03.2017 08:07

Ако си спреман за рат пуску у руке па напријед 3ГЕ јел није било доста убијања на свим странама доста идиоти

Name

остаце насе неунистиве водје

25.03.2017 09:16

Боли нека ствар бакија додија и цовица сто неце,бити народа они су се нахапали за идицих педсто година нетреба њима народ,они и раде на томе да је сто мање.