За нову зграду УИО 35 милиона КМ

Управа за индиректно опорезивање БиХ спрема да издвоји за нови смјештај својих службеника у Бањалуци 35 милиона марака за 11. 000 квадратних метара. Једине двије зграде у Бањалуци које располажу толиком квадратуром, према нашим сазнањима, су „Гранд трејд" Мила Радишића, у некадашњем "Пицином парку", и „Еурохерз" на бањалучком пољу, коју је за потребе мостарског „Аграм имвеста" градио „МГ Минд" Младена Милановића - Каје.

Босна и Херцеговина 23.03.2017 | 21:01
 За нову зграду УИО 35 милиона КМ
Управа за индиректно опорезивање БиХ спрема да издвоји за нови смјештај својих службеника у Бањалуци 35 милиона марака за 11.000 квадратних метара. Из Управе демантују да су у набавку нове зграде уплетени предсједник Републике Српске Милорад Додик и лидер ХДЗ-а Драган Човић, који је према сазнањима појединих медија недавно у Бањалуци боравио управо тим поводом.

Смјештај службеника УиО БиХ је рјешен у три регионална центра: Тузли, Сарајеву и Мостару, гдје су купљене и дорађене неке зграде, а у Бањалуци су они расути на четири локације, па то све треба објединити, каже портпарол УИО БиХ Ратко Ковачевић.

Средства за набавку зграде у Бањалуци на располагању су већ неколико година, а у Управи су спремни да издвоје 35 милиона марака.

Оглас за куповину ће бити расписан у четвртом кварталу ове године, али уколико поново не буде адекватних понуда, неће никога ни изабрати, истиче Ковачевић. Он демантује информације да су у процес рјешавања смјештаја у Бањалуци укључени Милорад Додик и Драган Човић.

Информације да је Управи нуђена алтернативна локација на мјесту садашње „рупе", гдје је првобитно требало да буде грађен "Цитy малл", одбацује градоначелник Бањалуке.

Једине двије зграде у Бањалуци које располажу толиком квадратуром су „Гранд трејд" Мила Радишића, у некадашњем "Пицином парку", и „Еурохерз" на бањалучком пољу, коју је за потребе мостарског „Аграм имвеста" градио „МГ Минд" Младена Милановића - Каје.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

румунија

24.03.2017 05:16

Уио,Цовиц,Додикциц једнако пљацка сопственог народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курта

24.03.2017 06:28

Колико ја видим УИО има више упосленика наго војника и полицајаца у цијелој БиХ. Све то треба да издржава ова шака запослених несрећника. И не само њих већ и остале који живе на муци ових јадника. Нека нам је Бог на помоћи ако и он може још да издржи. Велики пољубац за буџетске кориснике, дабогда паметнији били.

ОДГОВОРИТЕ