Нема договора о измирењу дуговања

Представници Владе Републике Српске (РС) и гранских синдиката буџетских корисника нису данас постигли договор о измирењу дуговања из претходних година.

Република Српска 23.03.2017 | 20:06
Нема договора о измирењу дуговања
Потпредсједник Владе Антон Касиповић најавио је да ће бити формирана радна група која ће радити на модалитету измирења дуговања.

Изразио је наду да ће 3. априла бити постигнут коначни договор о измирењу дуговања из претходног периода.

-Опредјељење синдиката и владе је да се обавезе измире и нађе рјешење. Кренули бисмо прво с 2011., 2012., 2013. и 2014. годином. Надам се да ћемо постићи договор да то измиримо до краја јуна, а онда крећемо у измиривање обавеза за преостале двије године. Не видим разлог за било какав штрајк и то данас није помињано - рекао је Касиповић на најаве синдиката просвјете да ће изаћи на улице, уколико се не измире дугогодишња дуговања.

Када је ријеч о обавезама и дуговањима за 2015. и 2016. годину, додао је да би било прихватљиво да се оне измире у року од 15 мјесеци.

Предсједник Синдиката радника управе у Републици Српској Томислав Врховац је казао да би нови састанак требао бити одржан почетком априла.

-Мислим да смо близу рјешења и наставит ћемо разговоре – рекао је Врховац.

Влада дугује буџетским корисницима исплате за накнаде по више основа. Просвјетним радницима по основу неисплаћених накнада, за превоз, рођење дјетета, јубиларне награде..., дугује око осам милиона КМ, запосленим у правосуђу око 1,6 милиона, за раднике полиције дугују се накнаде у висини од око три милиона…

Поједини радници су већ тужили Владу због неисплаћених накнада, предвиђених законом.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

србин

23.03.2017 19:11

Шта је ово ??Предсједнк данас изјављује да влада ником ништа не дугује и да редовно измирује своје обавезе?????А г,Касипович спомиње некакаве дугове чак од 2011 на овамо*????ово је јебо луд збуњеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

23.03.2017 19:35

Прицате кода имате стотине милиона на хрпи, па да само избројите и поделите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наставник

23.03.2017 19:52

О Гњатицу, дабогда се осусио. Кога мазес. Ко фол изборицес се за несто, а да заборавимо да су плате смањене. Испасцес као нека сила од преговараца, ни портир из Владе ти се не јавља на телефон. Нико ти висе не вјерује. Ко мисли својом главом одавно ти не плаца цланарину. Ускоро неце ни цистацице и домари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

23.03.2017 21:06

Гњатић је обична подгузна мува сви су изашли из његовог синдиката.

Name

Боскан

23.03.2017 19:54

Каква црна дуговања, влада само обмањује ове синдикалисте. А и ови синдикалисти ниста не предузимају, поготово сто се просвјете тице, ти су највисе пасивни. Цаст овом Петровицу сто је за правосудје, он је некако најенергицнији. Док се не предузме несто конкретно, као ови са ЗРС, нема напретка. Зељезнице за 2 дана добисе и топле оброке и плате. Знаци да пара има, само стоје. Свака цаст тим синдикалистима са Зељезнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радна Група,

23.03.2017 20:38

Комисија, Струцни тим.... Па јеботе ови и за одлазак на WЦ морају имати или формирати радну групу исл. У 3 лепе, до када овако!??????

ОДГОВОРИТЕ