Видео: Енглез го на трибини, уз вријеђање Нијемаца!

Енглески навијач го на трибини стадиона у Дортмунду, нису поштовали немачку химну, играли су фудбал у центру града, а онда су подивљали. . .

Фудбал 23.03.2017 | 20:30
Видео: Енглез го на трибини, уз вријеђање Нијемаца!
Фудбалска асоцијација Енглеске покренула је истрагу против навијача Енглеске који су ишли на пријатељску утакмицу против Немачке у Дортмунду, а који су звиждали немачкој химни и правили разне друге гадости.

"Понашање појединих навијача Енглеске било је срамотно и недостојанствено", изјавио је председника те организације Грег Кларк поводом дешавања на улицама и трибини стадиона у Дортмунду.

Немачка је победила Енглеску 1:0 у пријатељској утакмици, а током интонирања химне домаћина са трибине где су били смештени Енглези јасно су се видели појединци како имитирају авионе РАФ-а (британско ваздухопловство у Другом светском рату), а било је и звиждука. Енглези су потом гласно певали и песме посвећене Другом светском рату.



"Константно упозоравамо навијаче да пазе шта певају и навијају и да не користе скандирања и песме које би за друге могле да буду увредљиве", додао је Кларк.



Пре утакмице, Енглези су били у центру града, где су насред трга играли фудбал са локалцима. Када је енглески тим дао гол, сви навијачи на тргу су скакали од среће, бацали флаше и чаше у ваздух...

Погледајте (од 03:50):



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар