Убијен бивши руски парламентарац

Бивши руски посланик Денис Вороненков убијен је данас у Кијеву, саопштила је украјинска полиција.

Свијет 23.03.2017 | 19:14
Убијен бивши руски парламентарац
Убица који је усмртио некадашњег руског посланика испред хотела у Кијеву данас, умро је у болници, изјавио је портпарол болнице Артион Шевченко.

 
Вороненков је убијен из пиштоља у центру Кијева, а нападач је превезен у болницу након што га је ранио Вороненков телохранитељ, саопштено је из полиције, а преноси Ројтерс.

Вороненков, који је био члан комунистичке странке у доњем дому руског парламента, преселио се прошле јесени у Украјину и добио држављанство те земље.

Украјински председник Петро Порошенко одмах је рекао да је убиство чин руског "државног тероризма".

На то је реаговао портпарол Кремља Дмитриј Песков рекавши да су оптужбе апсурдне, преноси Ројтерс.

Полиција Украјине саопштила је данас да је бивши посланик убијен испред хотела у украјинској престоници око поднева, а да је његов телохранитељ рањен у пуцњави.

Вороненков је прошле године побегао у Украјину са својом женом и помагао је украјинским властима да изграде случај о велеиздаји бившег председника те државе Виктора Јануковича.

Порошенко је рекао да је убиство "чин државног тероризма Русије, земље коју је морао да напусти због политичких разлога".

Он је додао да је Вороненков био један од главних сведока руске агресије на Украјину, а поготово улоге Јануковича у вези са постављањем руских трупа у Украјини.

- Верујемо да су све неистине, које се већ могу чути о преувеличаном руском учесћу, апсурдне - рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
 
 (Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ацо

24.03.2017 12:56

Прозивас Путина за Крим...Прозивај Амере за косово издајице...

ОДГОВОРИТЕ