Ђоковић игра у Монте Карлу!

Други тенисер планете, који је ван терена због повреде лакта, пријављен је за мастерс у Монаку, који почиње 16. априла. И Мареј и Надал на списку, Федерер и Нишикори не учествују.

Тенис 24.03.2017 | 21:20
Ђоковић игра у Монте Карлу!
Новак Ђоковић морао је да откаже наступ на мастерсу у Мајамију, на којем је требало да брани прошле године освојени трофеј, због проблема са лактом.

Српски ас открио је да већ месецима има проблеме, а да му је према процени лекара наложено да направи паузу, како се повреда не би погоршала.

Иако није познато колико ће Ђоковић паузирати, очекује се да би за три недеље могао да се врати тенису.

Они би требало да наступа на мастерсу у Монте Карлу, који стартује 16. априла. Српски тенисер налази се на на списку пријављених играча, а додатну потврду да ће играти у монденском летовалишту, које му је иначе и пребивалиште, дали су и организатори хуманитарне егзибиције у том граду, која се организује уочи мастерса.

На списку пријављених учесника на турниру у Монаку, између осталих, налазе се и први рекет света Енди Мареј, који је такође отказао наступ у Мајамију као и Ђоковић због проблема са лактом, али и Рафаел Надал, који брани прошле године освојени трофеј и јуриће рекордни десет пехар на том турниру.

Од првих 10 са АТП листе изостаће Кеи Нишикори, четврти играч света, као и Роџер Федерер, шести на свету, који још увек има шансу, што се и организатори надају, да затражи специјалну позивницу за наступ.

Федерер никада није победио на том турниру, а његов изостанак и не представља велико изненађење, будући да је после трофеја у Индијан Велсу прошле недеље најавио да ће мало проредити распоред у наредном периоду после жестоког, али успешног, старта сезоне.

Ђоковић, који је два пута освајао пехар у Монте Карлу, ове сезоне могао би да заради доста бодова, будући да је 2016. испао већ у другом колу, када га је победио Јиржи Весели.

Селектор Србије Ненад Зимоњић верује да би Ђоковић пре наступа у Монте Карлу могао да заигра и на мечу четвртфинала Светске групе Дејвис купа против Шпаније у Београду, од 7. до 9. априла.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар