Иско касније и џабе или Марез одмах и скупо?!

Шта је боља опција?

Фудбал 25.03.2017 | 17:30
Иско касније и џабе или Марез одмах и скупо?!
Без обзира како се завршила сезона, извесно је да ће Барселона бити прилично активна на фудбалској пијаци наредног лета. Тражиће се појачања на бековским позицијама, али и капиталац у везном реду који ће одиграти оно што нису одиграли Арда Туран и Андре Гомеш.

Барса тражи играча офанзивнијих карактеристика, а каталонска штампа спекулише да ће то бити звучно име иако су се прво најављивали неки млади таленти попут Тусара, Лопеза, Толисоа,Вератија, Вајгла...  Данашња издања каталонских спортских дневника Спорта и МундоДепортива доносе најаве да су у фокусу Иско Аларкон и Ријад Марез.

Мундо Депортиво тврди да је Иско прва опција и да се на том трансферу ради још од новембра. Он је незадовољан минутажом у Реалу, а чак и када добије шансу и одигра добро, Зидан га опет враћа на клупу. Искова улога у Реалу је све мање битна, доводио се у везу са богатим премијерлигашким и великим италијанским клубовима, али он би да настави каријеру у неком од клубова који су на нивоу Реала. Таквих је мало, а Барса је један од њих. Каталонци желе да љутом ривалу са Иском задају болан ударац. Играју и на карту емоција јер је Иско од малих ногу био навијач Барселоне пре него што је дошао у Реал Мадрид.

Уговор шпанског везисте истиче у лето 2018. године и како време одмиче све су мање шансе да ће га продужити. Барса га наговара да издржи у Реалу до истека уговора и потом се као слободан играч пресели на Камп Ноу. Састанци Каталонаца са Исковимменаџером су одржани у неколико наврата и сада је избор на играчу. Уколико пристане, Барселона би га и финансијски наградила бонусом од чак 20.000.000 евра који би му био распоређен током четверогодишњег уговора. То је бонус за потпис уговора и нема везе са платом и премијама који би му били загарантовани уговором. Наравно, Барселони се и то исплати јер не би морала да плаћа обештећење.

У том случају, Иско би дошао у лето 2018. године и био би наследник Андерса Инијесте. Постоји опција и да Барселона наредног лета пошаље понуду Реалу, али Флорентино Перезће учинити све да не прода играча великом ривалу. Али ће свакако морати да га прода некоме како не би остао без обештећења...

Друга опција Барселоне је Ријад Марез, пише Спорт. Барса га прати још од прошле сезоне и била је у реду кандидата који су летос чекали расплет ситуације у Лестеру и да ли ће Алжирац напустити табор Лисица. Како се то није догодило, прича се привремено охладила. Али сада је поново актуелна јер Марез готово сигурно напушта Лестер на крају сезоне, а енглески клуб ће тражити обештећење између 35.000.000 и 40.000.000 евра.

У Барселони немају проблем са тим јер су од стручњака добили пуна уверења да би се Алжирац сјајно уклопио у игру Блаугране и да је реч о правом појачању. Конкуренција су Ливерпул и Јувентус који су се распитивали за Мареза. Али Барса као и у случају Иска може да рачуна на симпатије самог играча који се раније по друштвеним мрежама није либио да покаже своју наклоност према каталонском клубу... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар