Видео - Исте боје, иста вјера: Делије и Фратрија!

Први контакти међу навијачима црвено-белих из Београда и Москве успостављени су још 1999. године, а од тада су све јачи. . .

Фудбал 24.03.2017 | 16:00
Видео - Исте боје, иста вјера: Делије и Фратрија!
Припреме за фешту на стадиону Рајко Митић у суботу (18.00) приводе се крају. Црвена звезда и московски Спартак одиграће пријатељску утакмицу, али много већу пажњу од терена привлаче трибине.

Навијачи два клуба негују братске односе, тако да се очекује спектакл у режији Делија и Фратрије.

Пријатељство међу присталицама московских и београдских црвено-белих почело је још лета 1999. године, када је Спартак играо против Партизана у трећем колу квалификација за Лигу шампиона (3:1 за Русе у Београду, а 2:0 у Москви). Тада су успостављени први контакти, али је "братство" озваничено много касније.

Управо по узору на Делије, све навијачке групе Спартака 2005. године ујединиле су се под једно име - Фратрија, тако да се та година рачуна као званичан почетак пријатељства.

Припадници Фратрије десетогодишњицу братства са Делијама обележили су спектакуларном кореографијом:



И пре званичног проглашавања пријатељства, дешавало се да навијачи Црвене звезде путују у Москву у госте, као и да присталице Спартака пружају подршку београдском клубу на гостовањима по источној Европи. Било да је у питању кошарка или фудбал.





Најмасовнији одлазак у госте, до ове суботе када се очекује да на "Маракани" буде око 3.000 Руса, догодио се у септембру 2014. године.

Спартак је позвао Црвену звезду у госте за пријатељску утакмицу на отварању стадиона "Откријте арена", а у Москву је допутовало око 500 Делија.



Најновија заједничка "акција" била је у фебруару у Москву, где су кошаркаши Црвене звезде против ЦСКА имали подршку Делија из Москве.

"Сарадња" присталица Делија и Фратрије није искључиво навијачка, већ је често и хуманитарног карактера. Више пута Руси су путовали на Косово и Метохију носећи помоћ угроженим Србима, а организовани су и концерти и фудбалски турнири на које су позиване и друге групе из Русије и Србије, па чак и Пољске.









Парола "Руси и Срби - браћа заувек" гарантује да нас и у будућности чекају заједничке акције навијача два клуба, а прву следећу видећемо већ у суботу на стадиону Рајко Митић...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар